Yürüttüğü çalışmalarla takdir toplamaya devam eden Gürpınar Belediyesi, katıldığı Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuar'ının da gözdesi oldu. Ziyaretçiler tarafından en fazla ziyaret edilen stantlardan bir tanesi olan Gürpınar Belediyesi standı renkliliği ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Fuara ilişkin kısa bir açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, bu gibi fuarların Van için büyük öneme sahip olduğunu, katılımların arttırılması için her kesin üzerine düşeni yapması çağrısında bulunurken, Eş Başkan Yıldız Çetin ise geçen yıllara oranla bu yıl düzenlenen fuarın daha canlı olduğuna dikkat çekti.

 

Tarımsal alanda yürüttüğü çalışmalarla tüm dikkatleri üzerine çeken Gürpınar Belediyesi, katıldığı Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuar'ının da gözdesi oldu. Tarımsal faaliyetlerine bu yıl da devam edecek olan, halkın tarımsal faaliyetleri bilinçli ve ekolojik tarzda yürütmesi için kolları sıvayan Gürpınar Belediyesi, bu tarz fuarlara katılarak deney tecrübesini daha da arttırmak istiyor. Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuar'ına katılarak stant açan Gürpınar Belediyesi, ürettiği ürünleri burada sergilerken, diğer yandan da ilçenin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını yaptı. Belediyeye ait stantta konuklarını ağırlayan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları, stantlarının yoğun ziyaretçi trafiğine uğramasından oldukça memnun olurken, standı ziyaret edenlerle tek tek ilgilenmeleri ve sıcak diyaloglar geliştirmeleri dikkat çekti.

 

 

“HER KESİN KATILIMI SAĞLANMALI”

Fuara ilişkin kısa bir açıklama yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, bir kent için fuarların son derece önemli olduğu hatırlatmasında bulunarak, "bir kentin tanıtımı için bu gibi fuarlar son derece önem taşıyor. Ayrıca fuarın canlılığı ve katılımın yüksekliği o ilin ekonomisine de etkide bulunuyor" dedi. Bu yılki tarım fuarının daha önceki fuarlardan çok daha canlı olduğuna da dikkat çeken Yıldız, "Çevre illerde bulunan firmalarda bu gibi fuarlara katılırsa, fuarlarımız çok daha canlı geçebilir. Hatta sadece çevre illerin firmaları değil, çevre ülkelerde bulunan firmaların da katılımı için girişimlerde bulunulması, bu konuda çağrıda bulunulması gerekiyor. Tabi çağrı tek başına yeterli değil. Bizzat girişimde bulunmak gerekiyor" dedi. Van'da tarımın güçlendirilmesi, geliştirilmesi gerektiğine de dikkat çeken Yıldız, "bunun için bu fuar iyi bir başlangıçtır. Gürpınar'daki tarım faaliyetlerini daha iyi yere getirmek için geçen ay biz Konya'da tarım fuarına katıldık. Bu gibi girişimlerimiz ve katılımlarımız devam edecek" diyerek fuara katılan tüm katılımcılara başarı dileklerinde bulundu.

 

 

“FUARLARI ÖNEMSİYORUZ”

Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin ise ilçelerinde tarımsal faaliyetleri son derece önemsediklerini hatırlatarak, "geçen yıl bir başlangıç yaptık. Bu başlangıcımız deney tecrübe açısından oldukça önemliydik. Çünkü belediye olarak, ilçemizde tarımsal faaliyetlerin iyi bir şekilde yürütülebileceğini kanıtlamak ve bu konuda halkı teşvik etmek istiyorduk ve belediye olarak bunu başardık" dedi. Belediye olarak tarım fuarlarına katılmalarının nedenini de açıklayan Çetin, "tarımsal faaliyetleri son derece önemsiyoruz. Çünkü ilçe ekonomimizin iki ayağından bir tanesi, hatta en önemlisi tarım ve hayvancılık ayağıdır. Bu ayağı güçlendirmek ve salt ilçemizi değil, ilimizi hatta tüm bölgeyi taşıyacak kapasiteye ulaştırmak oldukça önemlidir. Bunun için de bu türden fuarlara katılmayı çok önemsiyoruz" dedi. Birkaç hafta önce Konya'da düzenlenen Tarım Fuarına da katıldığını aktaran Çetin, "Fuarlar tanıtım boyutuyla göreve üstlenen etkinliklerdir. Oradaki fuarda canlılık vardı. Renkli ve zengin bir fuardı. Bizim fuarımız biraz daha farklı. Ancak şunu belirtmek gerekiyor, fuarımızı geçen yıllara göre daha canlı" dedi. İlçelerinin yüzölçümü olarak çok büyük olduğunu ve koşullarının da son derece uygun olduğunu hatırlatan Çetin, "tarımsal faaliyetlerde daha iyi sonuç alabiliriz" dedi.

 

 

KANDAŞOĞLU: GÜRPINAR BELEDİYESİ ÖZEL PROJELERE İMZA ATIYOR

Gürpınar Belediyesi standını ziyaret eden Van TSO eski başkanı Zahir Kandaşoğlu ise yaptığı kısa açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Biz fuarları çok önemsiyoruz. Van bölgeye hitap eden, bölgeye önderlik eden il konumundadır. Bu fuar da bölge için yapılan bir fuardır. Keşke diğer ülkelerden, özelikle de İran da fuara katılmış olsaydı. İl dışındaki firmalardan zaten her zaman şikâyetçiyiz. Büyük firmalar maalesef bölgeye gelmiyor ve ciddi hata yapıyorlar. Diğer bir konu ise burada üretilen ürünlerin tanıtımını iyi yapılmamasıdır. Bu Fuar karma bir fuar. Gürpınar belediyesi de fuara katılmış. Özelikle Gürpınar Belediyesi son günlerde oldukça gündemde. Çok önemli, özel projelere imza atıyorlar. Bundan dolayı Eş Başkanlara ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu fuara emek veren tüm katılımcıları da kutluyorum."

 

 

BOZBAY: GÜRPINAR BELEDİYESİ KENTE RENK KATIYOR

Gürpınar Belediyesi standını ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay ise Bugün tarım ve hayvancılık fuarının açılışını yaptıklarını hatırlatarak, "Fuar alanının gezerken özelikle Gürpınar Belediyesinin standını gezmek istedim. Gürpınar ilçesi ile ilgili bir iki güzel şey söylemek lazım; Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları son iki yıldır hizmetleri ilçeye yaptıkları yatırımlar, il genelinde yaptığı çalışmalarıyla, projelerle kente renk katan bir Belediye. Hem Belediye Eş Başkanlarımıza hem ekibine teşekkür ediyorum.  Van aslında tarım kenti" diyen Bozbay, mera yasaklarına dikkat çekerek, "mera yasakları, bölge yasakları, operasyonlar,  çatışmalı ortam gelişim açısında en büyük engel. Bu yasaklar kentimizin ekonomisini de engelliyor. Çatışmaların bittiği, çözüm sürecinin tekrar devreye girdiği bir süreçte bu tür fuarlar daha anlamlı bir hale gelecektir, kente renk katacaktır. Bu vesileyle tekrar Gürpınar Belediyesi'ni açtığı bu stanttan dolayı tebrik ediyorum başarılar diliyorum" dedi.

 

BOZDEMİR: HER KESİN BU FUARLARI GEZMESİ LAZIM

İstanbul'da faaliyet yürüten Bozyiğit Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeki Bozyiğit ise, "Başkanımız sağ olsun bizi davet etti buraya. Fuar 4 gün boyunca açık. Çiftçiler hayatın parçasıdır. herkesin burayı gelip gezmesi lazım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

BATTAL: PAZARLAMA YÖNLERİNİ ARAMALIYIZ

Gürpınar standını ziyaret eden diğer bir konuk ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal oldu. Battal da şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu organizasyonun yapılması bizim için iki yönlü değerli; birincisi, tarımın, hayvancılığın merkezinde yapılması organize edilmesi hem Türkiye'ye hem Dünyaya bir mesaj, hem de algı yönetme acında önemli. Bir diğeri de bu tür fuarların olduğu merkezlere dikkat çekmesidir. İzliyorum da büyük araçlar, traktörler pazar buluyor. Görüyüz ki çok değerli iş adamları bölgemizde önemli yatırımlar yapıyor. Bu da bizi heyecanlandırıyor. Bu üretimi yurt içine, yurt dışına sata bilmememiz için pazarlama mantığını ve felsefesini bölgemizde okutmamız lazım. Geçenlerde Organize Sanayi Bölgesi Başkanımızla da konuştuk; üniversitemizde pazarlama ekibimizle organize sanayi yönetimiyle toplantı yaprak üretilen mallarımızı nereye satabileceğimizi konuşacağız. Pazarlama yollarını bir birimize anlatmamız lazım. Biz üniversite olarak bu fuarların öneminin farkındayız. Bölgemizde yapılan üretimlerden elde edilen ürünleri bu kadar güçlü bir şekilde pazarda görmek ayrı mutlu ediyor bizi." Gürpınar Belediyesi, standını ziyaret eden konuklarına ayran aşı ikram etti.

Editör: TE Bilisim