ŞEHRİVAN GAZETESİ/HAMİT KARAKUŞ- Van’ın kayyum eliyle yönetilmeye başlandıktan sonra önemli hizmetlerle adından söz ettiren sıkça söz ettiren ilçeleri arasında Gürpınar da adını yazdırdı. Kaymakam Osman Doğramacı’nın belediye başkan vekili olarak atandıktan sonra başlattığı yenilikçi projeler bir bir tamamlanırken 30 milyonluk yatırımların açılışları da ardı ardına geldi. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında Van’ın tarım ve hayvancılıkta da en önemli ilçesi olan Gürpınar’ın dokusuna uygun yatırımların yapıldığı sürecin son hamlesi bölgenin en büyük ve ilk tematik parkı olan Gürpark olduk. Gürpark’ın açılışı görkemli bir törenle yapılırken ilçenin adından söz ettirecek diğer projeleri ve etkinlikleri için de geri sayım başladı.

 

Gürpınar’da Başkan Osman Doğramacı eliyle başlatılan belediyenin ilçenin değişim ve dönüşümü için başlattığı yatırım atağı meyvelerini vermeye başladı. İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın Gürpınar Belediyesi tarafından hayata geçirilen bölgenin en büyük ve ilk tematik millet parkı olma özelliğini taşıyan GürPark, hizmete açıldı. İlk tematik millet parkı olma özelliğini taşıyan GürPark, 115 bin metrekare alan üzerine kurulan Başbulak Mesire Alanı, Gürpnar'da hayata geçirildi. Belediye tarafından ilçe girişinde atıl durumdaki 100 dönümlük alanda inşa edilen ve içerisinde macera parkı, paintball, okçuluk alanı, uzay gözlemevi, at çiftliği, spor alanları, dev çocuk oyun grupları, restoran, kay kay alanı, kafe, kır kahvesi ve park alanlarının bulunduğu Gürpark Millet Bahçesi, çocuğundan yaşlısına kadar her kesime hitap ediyor. Halk oyunları gösterisi ile başlayan parkın açılışı ile Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Doğramacı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Halit Toktaş, konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Erciş ilçesinin Ulupamir Mahallesi'nde yaşayan Kırgız Türkleri, "Buzkaşı" oynandı.

 

 

“GÜRPINAR'A HEM DE VAN'A HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

 

Parkın açılışına Van Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, Gürpınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ak Parti Gürpınar İlçe Başkanı Halit Toktaş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, Gürpınar'da yapılan tüm çalışma ve hizmetlerden dolayı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Doğramacı'yı tebrik ederek, bu zor dönemde böyle vazifeleri yerine getirenlerin vatanına, milletine, devletine çok güzel hizmetler ettiğini belirtti. Baygüven, "Devletimizin ne kadar güçlü ve kararlı olduğunu, devletimizin aslında bütçesiyle, gücüyle ne kadar güzel hizmetler yapabileceğini bu hizmet gösteriyor. Bu hizmetin hem Gürpınar'a hem de Van'a hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

 

“BİZ ŞEHRİMİZ MARKALAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

 

Bu işe ilk başladıklarında Gürpınar'a söz verdiklerini ve Gürpınar'ı inşa etme sözleri olduklarını belirten Gürpınar Kaymakamı ve Gürpınar Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı; “İlk adımı atmış bulunuyoruz. Bundan sonra ki süreçte tabi ki, parkımız dört dörtlük bitmiş değil. Buradaki çalışmamız ve inşaatımız tamamlandığında inanıyoruz ki Van’ın hatta bölgenin en cazibe çekici parklarından birisi olacak. Bu noktada tabi çocuklarımız biraz önce gelip teşekkür ediyorlar. Ama aslında biz olarak teşekkür ediyoruz. Onlar var olduğu için bu parklar var. Vatandaşımız var olduğunu için bu parklar var. Huzurlu ve istikrarlı bir şehirde parklar ihtiyaç ve biz bunu ispatlamaya çalışıyoruz. Artık bizim böle yerlere ihtiyacımız var. Eşimizle, çocuklarımızla, büyüklerimizle, küçüklerimizle huzur içerisinde koşup oynayabileceğimiz ve dinlenebileceğimiz yerler inşa ediyoruz. Çünkü artık bu bölgede eski dönemi geride bıraktık. Artık yeni dönemde bunlara alışması gerekiyor. Buna göre artık şehirlere bakılması gerekiyor. Biz şehrimiz markalaştırmak istiyoruz. Markalarımızdan biriside ‘Gür Park’ bir diğeri Başbulak’taki Kırk Pınardan Gürpınar’a bir diğer ise, şehir merkezinde inşaatına devam ettiğimiz ‘Kent Meydanı’dır.”

 

 

“GÖRDÜKLERİNDE GÖZLERİNE İNANAMIYORLAR”

 

Doğramacı; “Van’ın marka şehirlerinden birisi olma niyetindeyiz. İnşallah buradaki aktiviteler artarak, farklılaşarak devam edecek. İlerleyen zamanlarda buraya gelip görenler inanıyorum çok şaşıracaklar. 2017 Şubat ayından beri burada görevdeyiz. Biz buraya bu yılın Mayıs ayında başladık. Şuan Eylül ayındayız.  Bu hale getirdik. Buranın eski halini görenler buranın ne kadar atıl bir yer olduğunu, ne kadar kötü bir yer olduğunu çok iyi hatırlayacaklardır. Onu bilenler şuan burayı gördüklerinde gözlerine inanamıyorlar. Ama hazırlıklı olsunlar daha gözlerine inanamayacakları birçok şey yapıyoruz.”

 

 

“DOĞU ANADOLU’DA İLK DEFA YAĞLI GÜREŞ ORGANİZASYONU”

 

Gürpınar’da 4-5 Ekim tarihlerinde özellikle 4’ünde Kırkpınar’dan Gürpınar’a adlı yağlı güreş organizasyonu düzenleyeceklerini ifade eden Doğramacı, “Bu yağlı güreş organizasyonumuz çok önemsiyoruz. Çünkü artık Türkiye’nin en batısından, en doğusuna ciddi bir akış olacak. Nasıl daha önce dedik Van’dan, Gürpınar’a bir akış olacak. Biz bu sefer batısından, doğusuna bir akış olacağını düşündüğümüz bir sürece girdik. 4 Ekim’de Türkiye’nin en iyi pehlivanları, başpehlivanları burada bizlerle beraber olacaklar. Birlik beraberlik ve kardeşlik için bizlerle beraber olacaklar. Türkiye’de Doğu Anadolu’da ilk defa yağlı güreş organizasyonu Gürpınar’da yapılacak. Bunun burada yapılıyor olması bizim için gurur verici bir şey. Ve bölge için yeni dönemin başlangıcı. Ülkemiz için yeni dönemin başlangıcı. Şimdiden bütün Vanlıları ve bölgedeki halkımızı, hepsini Başbulak’a davet ediyoruz.  Aynı zamanda oraya gelenlerin buradaki parkı da muhakkak uğrasın istiyoruz. İnşallah geldiklerinden pişman olamayacaklar bir Gürpınar’la karşılaşacaklar. Bizim bir sloganımız var. ‘Haydi, Sizi Bambaşka Bir Gürpınar’a Bekliyoruz’ gerçekten bambaşka bir Gürpınar inşa ettik. İnşa etmeye devam ediyoruz. Sezonunu sonuna kadar Allah izin verirse, bütün söylediklerimiz tamamlanmış olacak. Tamamlandığında şehrimize gelenler bambaşka bir Gürpınar’la karşılaşacaklar.”

 

 

BURAY GÜRPINAR’DA KONSER VERECEK

 

Türkiye'nin önemli sanatçılarından birisi olan Buray, akşam saatlerinde Gürpınar'da konser vereceğini belirten, Doğramacı; “Buray, Gürpınar meydanın da olacak. Van’ı, Vanlıları ve çevre ilçelerdeki bütün hemşerilerimizi burada görmek istiyoruz. Güzel bir akşam olacak. Sevilen bir sanatçı kendisi Van’da şuan akşamüstü ilçemizde olacak. Sevenleriyle Gürpınar da buluşturmaktan bizde çok memnun olacağız. Bütün halkımız davetlidir. Gürpınar’ı görmeye bekliyoruz.”

 

 

“İNŞALLAH ARTIK HER ŞEY DAHA DA GÜZEL OLACAK”

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da millet bahçesinin hem küçükler hem de büyükler için önemli bir hizmet olduğunu ifadelerini kullandı. Battal, "Bizim şehirlerimize kavga, kaos değil, bizim şehirlerimize birlik, beraberlik ve bu güzel yatırımlar yakışır. Çoluğumuzla, çocuğumuzla, ailemizle rahat bir şekilde gelip, çayımızı, kahvemizi yudumlarken bir taraftan da yemeğimizi yiyip ailemizle eğlenip, huzur içerisinde evimize dönmemiz gerekiyor. Zaten şu anda bahsettiğimiz günleri yaşıyoruz. İnşallah artık her şey daha da güzel olacak." ifadesini kullandı.

 

 

“GÜRPINAR'DA İLK DEFA HALKIN PARASI HALKIN HİZMETİNE HARCANMIŞTIR”

 

AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Halit Toktaş da herkesin ailesiyle gelip parkta rahatlıkla gezip, stres atıp, keyifli zaman geçirebileceğini dile getirdi. Toktaş, "Burada daha önce de bir belediye vardı. Burada belediyenin PKK'nın kampları ve mezarlarının yapıldığı yere giden paralarının, halkın hizmetine dönmesinin bir örneğini görüyorsunuz. İnşallah ilçedeki bu yatırımlar hız kesmeden sürecek. Gürpınar'da ilk defa halkın parası halkın hizmetine harcanmıştır." dedi.

 

 

Konuşmaların ardından parkın açılışı dualar eşliğinde, kurdele kesilerek yapıldı. Açılışın ardından Kaymakam Doğramacı, parkı protokole ve vatandaşlara gezdirip tanıttı. At çiftliğinde atların gösterilerini izleyen protokol, at binip, paintball oynadı. Parkı gezen davetliler daha sonra kır kahvesinde çay içti. Çay sonrası Kaymakam Doğramacı, herkesi 4 Ekim’de yapılacak yağlı güreş festivaline davet etti.

 

 

ŞARKICI BURAY GÜRPINAR'DA KONSER VERDİ

 

Belediye tarafından ilçe girişinde atıl durumdaki arazide inşa edilen ve içerisinde macera parkı, paintball, okçuluk alanı, uzay gözlemevi, at çiftliği, spor alanları, dev çocuk oyun grupları, restoran, kay kay alanı, kafe, kır kahvesi ve park alanlarının bulunduğu Gürpark Millet Bahçesi'nin açılışı düzenlenen konserle devam etti.

 

Kent meydanında gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde sahne alan sanatçı Buray, izleyicilere şarkılarını seslendirdi.

 

Vatandaşların gönüllerince eğlendiği konserin ardından konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Doğramacı, bambaşka bir Gürpınar inşa ettiklerini söyledi. İlçede hayata geçirilen dev projeleri bugün itibarıyla vatandaşın hizmetine sunduklarını belirten Doğramacı, milletin kaynaklarını millet için harcadıklarını kaydetti. Hizmetlerle Gürpınar'ın Van'a daha çok yakınlaştığını aktaran Doğramacı, ilçenin Van'a uzak olduğu algısını hayata geçirilen projelerle yıktıklarını vurguladı.

 

 

Doğramacı, Gürpınar Aile Destek Merkezi'ndeki kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru tabloyu sanatçı Buray'a hediye etti. Geç saate kadar süren konserde vatandaşlar sanatçı Buray'ın şarkılarına eşlik etti. (ŞEHRİVAN/AJANSLAR)

 

Editör: TE Bilisim