ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM- Van’a olan yakınlığına ve zengin kaynaklarına rağmen birkaç yıl öncesine rağmen hakettiği yerin çok altında olan Gürpınar ilçesinde bir süredir adeta devrim yaşanıyor. Geçtiğimiz dönemin sonundan başlayarak önemli işlerle buluşan Gürpınar ilçesinde, belediye başkanı Hayrullah Tanış’ın yönetiminde adeta devrim yaşanıyor.

GÜRPINAR’IN İKİNCİ FABRİKASI İÇİN DE İMZALAR ATILDI!

Gürpınar’ı tanıyan ve Gürpınar’lının çok yakından bildiği ve sevdiği isim olarak göreve başlayan Tanış, kısa sürede ilçede hizmet seferberliği ilan ederken ilçenin bir yatırım merkezi olması konusunda hızlı adımlar atmaya devam ediyor. Üç merkez ilçeden sonra Van’a en yakın ilçe olan Gürpınar’da bir taraftan tarım ve hayvancılık destekleri, bir taraftan ilçenin cazibe merkezi olması noktasında başlayan fiziki yatırımları bir taraftan da devam eden yatırımları ile Gürpınar en önemli ilçelerden birisi olma noktasında hızla ilerliyor. Seçilmeden önce sadece temel belediyecilik yatırımları konusunda değil işsizliğin bitirilmesi, ilçenin bir turizm merkezi olması, üretimde öncü olması gibi hedefleri önüne koyan Başkan Tanış kısa sürede bu konuda önemli adımlar attı. İlçeye önemli yatırımların startının verilmesine hızlı başlayan Tanış, henüz ilk fabrikanın inşa edilmesinin yankıları devam ederken ilçede yapılacak olan ikinci ayakkabı fabrikasının da startını verdi. Gürpınar Belediyesi’nin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında hazırladığı 2. Ayakkabı Üretim Fabrikası Projesi onaylanırken ilçenin gençlerine büyük bir iş kapısı olacak o yatırın imza töreni de dün gerçekleşti.

GÜRPINAR ÜRETİMİN DE MERKEZİ OLMA YOLUNDA!

Gürpınar Belediyesinin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında hazırladığı 2. Ayakkabı Üretim Fabrikası Projesi onaylandı. 2 Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Gürpınar Belediyesi iş birliği amacıyla gerçekleştirilecek olan ‘Gürpınar Ayakkabı Üretim Atölyesi Projesi’ kapsamında imza töreni de dün yapıldı. Protokolle Gürpınar ikinci büyük ayakkabı fabrikasına kavuşmayı amaçlarken kentin mevcut durumdaki en büyük problemi olan işsizlik ve istihdam sorununa da çare olmayı hedeflenirken projenin 2 milyon 500 bin liralık kısmı hibe toplam maliyetinin ise 3 milyon 950 bin lira olacağı belirtildi. Proje kapsamında ilçeye tek katlı 4.000 metrekare kullanım kapasitesine sahip fabrika inşa edilerek, ilçenin ayakkabı üretimde önemli bir üs olmasına katkıda bulunacak. İlçede üretim ve kalkınma ile 1071 kişilik istihdam oluşturmayı hedefleyen Gürpınar Belediyesi, 2. Ayakkabı Fabrikası ile bölgenin hedef pazarına yetecek kadar ayakkabı üretim kapasitesine sahip olmayı amaçlıyor.

BAŞKAN SÖZÜNÜN ARKASINDA: EN BÜYÜK YATIRIMI GENÇLİĞE YAPIYOR!

İlçenin önemli yatırımlarından birisi daha gerçekleşme yolunda start alırken, imza töreninde konuyla ilgili açıklama yapan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, bölgenin en büyük sorunu işsizlik ve istihdam olduğunu söyledi. Başkan Tanış, işsiz bırakılan gençlerin ileride neler yapabileceklerine ita fen şu cümlelere yer verdi: “Siz şehirlerinizi inşa ederken gençlerinizi ihya edemezseniz. İhya edemediğiniz gençleriniz inşa ettiğiniz şehirleri başınıza yıkar.”

“AMAÇ; İŞSİZLİK VE İSTİHDAM SORUNUNU ÇÖZMEK”

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “2019 yerel seçimlerinde yapmış olduğumuz seçim çalışmalarında aslında bölgenin en büyük sorunun işsizlik yoldan ziyade sudan ziyade işsizlik ve istihdam olduğunu gördük. Hatta şehir merkezinde gezdiğimizde gençlerimizin tamamının okey salonlarında iki yönlü zehirlendiğini farkına vardık. Bu projenin o gün gördüklerimiz ve fark ettiğimiz neticesinde geliştiğini söylemek istiyorum. Çünkü gençlerimizin hem bedenen hem de fikren zehirlendiğini gördük. Öte yandan bize hep söyledikleri şey; belediyenin fabrikayla ne işi olur, sizin işiniz yol yapmak, ilçeyi temizlemek, parke taşları döşemek bunlar doğru şeyler fakat biz aynı zamanda sosyal belediyeciliğinin gereği olarak da böyle bir sorumluluğu almak zorundayız. Çünkü gençlerimizi manevi olarak hazır hale getirseniz bile maddi açıdan hazır hale getiremediğinizde bu gençleri kaybediyorsunuz. Benim hep söylediğim bir söz var; siz şehirlerinizi inşa ederken gençlerinizi ihya edemezseniz. İhya edemediğiniz gençleriniz inşa ettiğiniz şehirleri başınıza yıkar. Bölgemizde bunu yıllardır yaşamış olduk. Dolayısıyla gençlere yönelik ve istihdama yönelik bu projemizin ikinci için imzaları attık.” İfadelerini kullandı.

İKİ FABRİKA, DEV ÜRETİM…

Projesi onaylanan 2. Ayakkabı Fabrikasıyla ilçede 1071 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış,” İlçemizin en büyük problemi işsizlik olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana istihdama yönelik gerekli adımları atıyoruz. İlk ayakkabı fabrikamız kısa süre içerisinde açılarak 600 kişiye doğrudan istihdam sağlayacaktır. İkincisini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının koordinasyonunda inşa edeceğimiz fabrikamız ile ilçemizde önemli bir kalkınma hamlesine öncülük etmiş olacağız.”

BİNLERCE GENÇ İŞ SAHİBİ OLACAK

“İki fabrikamız ile hedefimiz olan 1.000 istihdamın üstüne çıkarak 1071 kişiye istihdam sağlamış olacağız. Bir sonraki hedefimiz ise Hoşab Mahallemizi de başlattığımız kalkınma hamlesine ekleyerek orada 3. Fabrikamızı inşa etmektir. Bunun için gerekli çalışmalara başladık. Biz sadece yol, su ve temizlik çalışmaları ile değil hayata geçirdiğimiz istihdam projeleri ile de bölgemize kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” Diye konuştu.

AYAKKABILAR ARTIK GÜRPINAR’DAN!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise 2. Fabrikanın çalışmalarına kısa sürede başlanacağını belirtti. “Van'ın son yıllarda hazır giyim ve tekstilde önemli mesafe kat ettiğini söyleyen Güray, “İnşallah çok kısa sürede Gürpınar Belediyesi fabrika yapımına başlayacak, toplam bütçesi 3 milyon 950 bin TL olan fabrikanın 2,5 milyonu ajansımız taraşından finanse ediliyor. Diğer kısmı Gürpınar Belediyesi tarafından eş finansman olarak bırakılacak. Tek katlı 4.000 metrekare ayakkabı üretim fabrikası inşa edilecektir.” Dedi.

GÜRAY: GÜRPINAR’DA BİR MARKA OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Güray ayrıca: “İnşallah projenin tamamlamasıyla beraber yaklaşık 300 kişilik bir istihdam alanı hedefleniyor. Yıllık yaklaşık 360 bin çift ayakkabı üretilmesi hedefleniyor. Gürpınar ilçemizde de ayakkabı üretiminde bir marka olmayı hedefliyoruz. Gürpınar Belediyesi vasıtasıyla bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. İlkini kendi imkânlarıyla inşa eden belediyemiz, ikincisini de bizim desteğimizle inşa edecektir. Fabrikalarımızın sürdürülebilir üretimleri için gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Bu projeyi hazırlayan ajansımıza ve bakanlığımıza sunan başta Gürpınar Belediyesi Başkanı Hayrullah Tanış’a ve tüm proje ekibini canı gönülden kutluyorum, hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Editör: TE Bilisim