Gürpınar Belediyesi, ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine sıcak yemek götürüyor.

 

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere sahip çıkmanın yüzyıllar öncesine dayanan bir gelenek olduğunu söyledi. Ramazan ayının birlik, dayanışma, acıyı sevinci paylaşma, bir rahmet ve bereket ayı olduğuna değinen Doğramacı, bu ayı en güzel şekilde idrak etmek için ellerinden geldiğince kurum olarak vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade etti.

 

Yüzyıllardır anadolu topraklarında sosyal devlet anlayışıyla kurum ve kuruluşların hizmet ettiğini belirten Doğramacı, "Bu topraklarda sadece ramazan ayına sığdıramayıp neredeyse tüm yıla yayarak güzel hizmetlerde bulunan kurumlarımız var. Atalarımızdan aldığımız bu geleneği şimdi biz yaşatıyoruz. Ramazan ayının bereketini, birlik ve beraberliğini, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinin olduğu bu mübarek günlerde tüm halkımızla birlikte yaşıyoruz. Bir tas sıcak çorbayı paylaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz." dedi.

 

Belediyenin hizmetinden büyük memnuniyet duyan vatandaşlar da ramazan ayında unutulmadıkları için emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim