Gürpınar İlçe Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen gezi programına katılan kadınlar, Van merkeze gelerek İskele sahili, Van Kalesi ve Edremit ilçesini gezme imkanı buldu. Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, ilçelerinde yaşayan birçok kadının ilk kez bu mekanları gördüklerini söyledi.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü gezi programına Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, DBP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Sevda Tanış, HDP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Canan Gündoğdu, belediye kadın meclis üyeleri ve ilçede bulunan kadınlar katıldı. Gezi öncesi kısa bir açıklama yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, Gürpınarlı kadınların ilin birçok tarihi ve doğal güzelliğini görüp gezmediklerine dikkat çekerek, “Bir nebze de olsa kentimizin tarihi ve doğal güzelliklerini ilçemizde bulunan kadınlarımız ile birlikte gezmek istedik. Çok da güzel oldu. Geçen yıl kadınlarımızla birlikte Akdamar Adası'na gezmeye gitmiştik. Bu yıl da İskeleye, Van Kalesi'ne ve Edremit'e gidererek kadınlarımız ile birlikte kolay kolay unutulamayacak güzel bir gün geçirdik.” Dedi.


 

YILDIZ: KADINLAR TOPLUMUN TEMEL TAŞLARIDIR


Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız da kadınların toplumun temel taşları olduğunu, tarihin her döneminde yeni yaşamı ve yeni toplumu hep kadınların inşa ettiğini, kadın ve erkek arasındaki ilişkinin toplumsal ilişkileri belirlediğini, yanlış temele oturtulan kadın ve erkek ilişkilerinin, toplumu olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Yıldız, “Emektar, cefakar olan, biz erkeklerin ve dünyanın kahrını çeken kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlarım. Unutamayacakları güzel bir gün geçirmelerini diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından kadınlar araçlara binerek gezilecek yerlere doğru yola çıktı. Gezinin ardından kadınlar Edremit ilçesinde düzenlenen yemek programına katıldı.

Editör: TE Bilisim