Önder ALTINAL - Şehrivan


İmzalanan sözleşme sonrası bir açıklama yapan Kral Güvenlik Yönetim Kurul Başkanı Serkan Fidan “Bizde Van’da Özel Kral Güvenlik olarak hizmet vermekteyiz. Personellerimizin Güvenlik İş Sendikası ile yapmış olduğu üyelik soncunda toplu sözleşme haklarını kazandığından dolayı bugün burada topla bir sözleşme yaptık. Bütün güvenlik personellerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

“TÜRKİYE'DE BİR İLK OLAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNE İMZA ATTIK”

Daha sonra söz alan Güvenlik İş Senkidası Doğu ve Güneydoğu Bölge Başkanı Mehmet Zahit Çakır ise şu sözlere yer verdi: “2011 yılında 10 kişiyle çıktığımız yola bugün Türkiye geneli 10 bin ilimizde ise 800 e yakın bize gönül vermiş sendika üyelerimizle birlikte bir ilki başarmış bulunmaktayız. Van'da Tutku güvenlik çalışanları Kral Güvenlik ve Kardelenim Çankaya Güvenlik çalışanları adına Türkiye'de bir ilk olan toplu iş sözleşmelerine imza atarak arkadaşlarımızın sıkıntılarına ortak olduğumuzu ilan etmiş olduk. Burada emeği gecen arkadaşlara teşekkürlerimi bir borç biliyorum.” Diye konuştu.

“DEVLET SENDİKALAR İLE ŞİRKETLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYOR”

Türkiye'de artık taşeron geçinemiyor, çocuğuna bir gelecek sağlayamıyor, sosyal aktiviteleri rüyalarında görüyorlar diyen Çakır, “Hakkari üniversitesinde güvenlik arkadaşların maaşları 1200 den 900 düştü bu devlettin aczi yetini gösteriyor. Devlet artık kokuşmuş olan bu taşeron konusunu bir an önce bizlerle alay etmeden çözmesi lazım, Devlet adeta sendikalar ile şirketleri birbirine düşürüyor. Çözüm merci olan kurumları devre dişi bırakmaya çalışıyor Devlet, çalışanlarına zulüm ediyor. Devlet devletliğini yapmıyor. İki aydan beri uğraş verdiğimiz bu toplu iş sözleşmesinde ancak ara bulucu sayesinde çözüldü ve bir kez daha diyoruz o kokuşmuş eski sendika ve taşeron yasalarını bir an önce değiştirin.” İfadelerini kullandı. Daha sonra çekilen toplu fotoğraftın ardından toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim