Van'da esnaf, kışın yiyecek bulamadığı için parkta toplanan yüzlerce güvercini besliyor.

Kışın karda beslenmekte zorlanan yüzlerce güvercin, kent merkezindeki Ahmed-i Hani Kültür Parkı'nda toplanıyor. Çevredeki esnaf, her sabah güvercinlere yem veriyor.

Esnaf Mevlüt İzgi, yaptığı açıklamada, iş yerini 1989'da açtığını ve o zamandan bu yana güvercinleri beslediğini söyledi. Güvercinlere olan sevgisinin zamanla tutkuya dönüştüğünü belirten İzgi, "Sabah iş yerimi açtığımda parktaki kuşlar beni görünce hareketleniyorlar. Nasıl ki bir çocuk sevindiğini belli ediyorsa güvercinler de beni görünce yerlerinde duramıyor." dedi.

 

"KUŞLARLA ARAMDA YILLAR SONRA DERİN BİR BAĞ OLUŞTU"

İzgi, yem verirken güvercinlerin kendisinden hiç ürkmediğini, buğdayı eline aldığında peşinden uçuşmaya başladıklarını anlattı. Güvercinlerin arasında rahatlıkla dolaşabildiğini dile getiren İzgi, "Kuşlarla aramda yıllar sonra derin bir bağ oluştu. Güvercinler çok özel hayvanlar ve ben onları çok seviyorum." diye konuştu.

İzgi, parkta güvercinlerin bulunduğu alanın kedi ve köpeklerden korunmasını istedi.

 

İRANLILAR DA GÜVERCİNLERİ SEVDİ

Esnaf Necati Emel ise kışın parkta toplanan yüzlerce güvercin ve serçeye yem verdiğini, bunun kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Yazın parkta çok fazla güvercinin toplanmadığını anlatan Emel, "Kuşlar yazın bahçelere, dağlara, bayırlara gidiyorlar. Kışın yem bulamadıkları için buraya akın ediyorlar. Güvercinlere bakmak, onları sevmek, vakit geçirmek çok güzel bir duygu." dedi.

Emel, Van'a sınırı bulunan İran'dan gelen turistlerin parkı ziyaret ederek kuşlara yem verdiklerini ve fotoğraf çektiklerini kaydetti. 

Editör: TE Bilisim