ŞEHRİVAN HABER - Son günlerde gündemden düşmeyen Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması çağrıları sürerken, beklenen haber Kapıköy'den değil Hakkari'den geldi. Van ile birlikte sadece bölgedeki kapıların kapalı olması nedeniyle çağrılar üst üste gelirken kontrollü açılış çağrıları sonrası kapıyı açan ilk il Hakkari oldu.

Van'la birlikte Hakkari'deki sınır kapıları da kapalı bir şeklide açılmayı beklerken, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, beklenen haberi Hakkari'ye verdi. Sosyal medyada kapının açılış haberini paylaşan Akbıyık paylaşımı ile kapının açıldığını duyurdu. Sınırda yer alan Çukurca'daki Irak'a açılan Çukurca- Üzümlü Sınır Kapısı, koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle geçen yıl geçici olarak kapatıldı. Hakkari Valisi İdris Akbıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sınır kapısının 27 Şubat'ta yeniden açılacağını açıkladı. Vali Akbıyık, "Pandemi nedeniyle geçici olarak kapatılan Çukurca-Üzümlü Sınır Kapımız, Covid-19 ile mücadele kapsamında belirlenen kurallar çerçevesinde 27.02.2021 günü açılıyor. Hakkâri’mize hayırlı olsun" dedi. 

O AÇIKLAMA SONRASI GÖZLER KAPIKÖY'DE?

Vaka sayısının Hakkari ile birlikte en az olduğu illerden birisi olan Van'da karar sonrası hareketlilik başladı. Aylardır yapılan çağrılara ve Van'daki kapının açılması taleplerine rağmen adım atılmazken Mart'ta başlayacak normalleşme adımları ile birlikte Kapıköy'ün de açılması talebi bir kez daha dillendirilmeye başladı. Hakkari Valisi'nin açıklaması sonrası sosyal medyada paylaşım yapan yüzlerce isim Kapıköy için de beklenen haberin gelmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim