Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu hayatını kaybeden asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya’nın şehit edilmesine tepki yağmaya devam ediyor. Ölümleri Türkiye’yi adeta yasa boğan iki şehidin cenazesinde yürekler parçalanırken o saldırıya ile ilgili Türkiye’nin bir dört yanından tepki yağıyor. Bölge illerinde de o saldırı kınanmaya devam ederken alçak saldırı ile ilgili bu kez de siyasiler, STK’lar ve önemli kuruluşlar tepkilerini paylaştı. Aralarında Van TSO başkanı Necdet Takva’nın da bulunduğu isimler o saldırı için: “Hiç bir vicdan bunu kabul etmez. Bölge insanı da bunu kabul etmiyor. Nefretle kınıyoruz.” Sözleri ile tepki gösterdi.

 

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen, asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya'nın yaşamını yitirdiği saldırıyı lanetledi. AK Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç, yaptığı açıklamada, hain saldırıyı kınayarak terörü lanetlediklerini vurguladı. Dinç, "Bu teröristler hiç kimseyi temsil etmiyor. Bunları hep kınadık ve kınıyoruz. Bunlar teröristtir. Büyük ve derin üzüntü duyuyoruz. Bu acı hepimizin acısıdır. Anne ve bebeğin mekanı cennet olsun inşallah. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun." dedi. Eğitim Bir-Sen Yüksekova Temsilcisi Mustafa Can ise şehitlere rahmet dileyerek, "Dağ utandı, taş utandı, gök, yıldız utandı ama bunu yapanlar utanmadı. Hiçbir izahı olmayan katliamlarla birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kast eden her türlü zihniyeti nefretle kınıyor ve faillerin bir an önce bulunarak cezalandırılmasını istiyorum. Türk halkına başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

 

TAKVA: HİÇ BİR VİCDAN BUNU KABUL EDEMEZ!

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Necdet Takva, masum insanların bu tür saldırlarda hayatını kaybetmesini gerektirecek hiçbir mazeretin kabul edilemeyeceğini belirterek, bölgede hiçbir sorun yokken, insanların huzur içinde yaşadığı bir dönemde böyle bir olayın yaşanmasından üzüntü duyduklarını aktardı. Takva, sivil anne ve çocuğunun saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin kınanması gerektiğinin altını çizerek, "Umuyor ve diliyoruz ki bundan sonra bu tür sadırılar yaşanmaz. Hiçbir şey bu saldırıyı meşrulaştıramaz. Bölge insanı da bunu kabul etmiyor. Nefretle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

ELLERİNİZİ BURALARDAN ÇEKİN!

 

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge de anne ve bebeğini hedef alan saldırının, kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Güvenlik güçlerince sürüdürülen operasyonlar neticesinde, bölgede uzun süredir terör olaylarının yaşanmadığını anımsatan Berge, "Böyle bir katliam karşısında söyleyecek laf bulamıyoruz. Bir anne ve bebeğinin katledilmesi, insanlık suçudur. Hiçbir vicdan, ahlak ve insanlık bunu kabul edemez. Turizm ve ahlaki değerleriyle ön planda olan bir bölgeyiz. Ülkemizi ve bölgemizi karıştırmak isteyenlerin, ellerini buralardan çekmesini istiyoruz." dedi.

 

SİVİL İNSANLARA VE MASUM ÇOCUKLARA SALDIRININ İZAHI YOK!

 

Türk Eğitim Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız da yaşanan saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını, bir daha böyle olayların yaşanmamasını arzu ettiklerini ifade etti. Sivil insanların, masum çocukların saldırıya maruz kalmasının hiçbir izahının olamayacağını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti: "Askerlerimize, polislerimize, güvenlik görevlilerimize, sivil insanlara yapılan tüm saldırıları kınıyor, terör örgütünü lanetliyoruz. Yaşı dolmamış çocuğa saldırmanın, masum sivil insanları öldürmenin hiçbir izahı olamaz, aynı zamanda insanı bir tarafı da yoktur. Herhangi bir amaca ulaşmak için güvenlik güçlerimize kurşun sıkmak, masum ailelerine pusu kurmak neye hizmet edecek. Bunu anlamak mümkün değildir. Şiddetle, nefretle lanetliyoruz."  Memur-Sen Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, canilerin tekrar masum insanları katletmesinin ve böyle eylemler yaparak kendi seslerini duyurmaya çalışmalarının beyhude olduğunu söyledi.

 

"İNANCIMIZDA BEBEK VE KADIN ÖLDÜRMEK YOKTUR"

 

Bölge halkı olarak yapılanların farkında olduklarını anlatan Vurar, şöyle konuştu: "Bizim isteğimiz de bunlara destek olmaya çalışan, sempati duyan insanların da artık gözlerini açması gerekiyor. Bu anlamda terör nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun, artık kesinlikle teröre karşı tek vücut ve birlikte, bu terörü yok etmemiz gerektiğini vurgulamak istiyorum. İnancımızda bebek ve kadın öldürmek yoktur. Bizim toplum bunu kabul etmez, kabullenemez. Bölge halkı, kadını da bebeği de baş tacı yapmıştır. Bebeğin ne suçu var? Böyle eylemlerde bu insanların canına kıyılması büyük bir vahşettir. Adı üstünde; bebek katilleri. Terörü şiddetle kınıyoruz."

 

ŞİDDETLE KINIYORUZ!

 

İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Mustafa Cengiz de terörün, dininin ve imanının olmadığını ve bunu 11 aylık bebeğin katledilmesiyle bir kez daha gördüklerini belirtti.

İslam hukukunda, savaş halinde bile çocuk ve kadınlara el sürülmediğini vurgulayan Cengiz, şunları aktardı: "Gayrimüslim ile savaşıldığında bile çocuklara dokunulmaz. Demek ki bunlar dinden imandan uzak kitleler. Gözleri o kadar kana bürünmüş ki artık çocuk ve kadını da görmüyor. Bizi ziyadesiyle üzmüştür. Terörün ABD, İsrail ve İngiltere kökenli olduğunu artık gördük. Silahlarıyla olsun, fikirleriyle olsun, destekleriyle olsun, görmüş olduk. Bu vesileyle Amerika'yı, İsrail'i hem de dış mihrakları, terör örgütü odaklarını şiddetle kınıyoruz. Bir daha olmaması dileğiyle üzüntümüzü belirtmek istiyoruz."

Editör: TE Bilisim