Hakkari'de iki kadın girişimci, kentte benzer işletmeler son derece az olmasına ve çevre baskısına rağmen açtıkları lokanta ile büyük başarı elde ederek aynı yolda yürümek isteyen hemcinslerine örnek oldu.  

 

Kadın girişimciler Sevda Keskin ile Özlem Atay, çevrelerinin baskısına rağmen yaklaşık bir yıl önce Bulvar Caddesi Özdemir Sokak'ta yöresel ev yemeklerinin satıldığı lokanta açtı. Keskin ve Atay, istihdam ettikleri iki kadına da ekmek kapısı olan iş yerlerinde elde ettikleri başarı ile takdir topladı.

 

"KORKULARIMIZI AŞTIK"

Keskin, Hakkari'de kadın olup da iş hayatına atılmanın müthiş bir heyecan yarattığını söyledi.

 

Açtıkları lokantayı başarıyla işletmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Keskin, "İş hayatına atılırken bazı korkularımız vardı. İş hayatında neyle karşılaşacağını bilmemek ilk başta korkutuyor insanı ama şimdi bu korkularımızı aştığımızı düşünüyoruz." dedi.

 

"YILDIRMAK İSTEYENLER OLDU, YILMADIK"

Keskin, bölgenin kalkınmasının kadının da iş hayatına girmesinden geçtiğine inancını dile getirdi.

 

Bu inançla açtıkları lokantada ilk başta büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Keskin, şunları kaydetti: "Bizi yıldırmak isteyenler oldu. Farklı tepkiler geldi ama biz hiç yılmadık. Tam tersine işimize canı gönülden sarıldık. İkimiz birbirimize desteğimizi hiç esirgemedik. Birbirimizi tamamladık. Bu, bölgedeki kadınları da bir şekilde heveslendirdi. Biz örnek olmaya çalıştık. Gerçekten de bunu başardık çünkü bizi gören kadınlar destek istiyorlar. Bizden onlara yol göstermemizi istiyorlar. Bu da bize umut veriyor. Bu iş hayatında bir yılımızı doldurduk. Çizgimizden hiç ödün vermeden aynı çizgiyle devam ettik. İlk günkü kalite, hijyen ile devam ettik. İşimize daha sıkı sarıldık. Böyle olunca ilgi arttı."

 

Kadın girişimci Atay ise iş hayatındaki başarılarıyla kentteki diğer kadınlara örnek olduklarını, bunun yanında yöresel yemekleri tanıtma imkanı bulduklarını söyledi. 

Editör: TE Bilisim