Hakkari Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu’nun düzenlemiş olduğu ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nda (HATSO), Van Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Merkez Müdürlüğü katkılarıyla verilen ‘Girişimcilik Eğitimi Kursu’nu tamamlayan 30 kursiyere törenle belgeleri verildi. HATSO toplantı salonunda düzenlenen belge törenine HATSO Başkanı Servet Taş, Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda OSB Başkanı olan Abdurrahman Er, Belediye Eş Başkan Vekilleri Derya Çiftçi ve Behçet Kanat, Durankaya Belediye Başkan Vekili Necip Erik, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Çermik, KOSGEB Müdürü Mustafa Koca, DAKA Uzmanı Yunus Sarıca ile kursiyerler katıldı.

 

TAŞ: İLK BASAMAK GEÇİLDİ

HATSO Başkanı Servet Taş, girişimcilik kursunu başarı ile bitiren kursiyerlerin 30 bin TL hibe, 70 bin TL kredi desteği alabilme imkanına sahip olduklarını belirtti. Taş, “Bugün sizler için anlamlı bir gün, girişimcilik adına ilk basamağı geçmiş oldunuz. Yolun başındasınız. Size tavsiyem, doğru zamanda, doğru projeyle işinizi kurunuz. Başlarken iyi hesap yapın, almış olduğunuz belgeleri duvara süs olarak değil işinizi kurmak için çaba gösterin. HATSO olarak girişimcilerimize her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

ER: ULAŞIM VE PAZAR SORUNUMUZ VAR
HATSO Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda OSB Başkanı olan Abdurrahman Er ise, Hakkari Organize Sanayi Bölgesi olarak 300 dönüm bir araziye sahip olmalarına rağmen ulaşım ve pazar sorunu ve çıkan ekonomik paketlerin Hakkari’ye sanayicilerin gelişine cazip olmadığını için herhangi bir işlev gerçekleştirilmediğini kaydetti. Er, “Hakkari OSB yönetimi olarak ilk defa bu yıl KOSGEB üzerinden Hakkari’de bulunan genç girişimcileri kendi işlerini kurabilme adına 10 gün boyunca HATSO toplantı salonumuzda verilen eğitimle başarılı olan 30 girişimciye bugün sertifikalarını vermek için toplanmış bulunmaktayız. Hakkari OSB olarak 30 arkadaşımıza kendi işlerini kurma ve istihdamı artırmada önünü açacak bu hizmeti sunmaktan mutluluk duyuyoruz. OSB olarak bu desteklerimiz artarak devam edecek. KOSGEB’in sağladığı kredi yeni iş kuracaklar için çok önemli bir fırsattır” dedi.

DAKA Proje Uzmanı Yunus Sarıca ise, Hakkari’de kurulması planlanan İŞGEM hakkında bilgi verdi. 

 

KOCA: GİRİŞİMCİLİK RUHU AÇIĞA ÇIKIYOR
KOSGEB Hakkari İl Müdürü Mustafa Koca da, kursiyerlere girişimciliği aşılama adına faydalı olduğunu ifade ederek, katkılarından dolayı HATSO ve OSB yetkililerine teşekkür etti. Koca; “Hakkari ilinde var olan girişimcilik ruhunun açığa çıkması adına güzel bir organizasyon yaptınız. KOSGEB olarak amacımız iş dünyasına yeni girişimcileri katmak. Her ferdin ülke ekonomisine katkı sağlaması adına gayretlerimiz ve desteklerimiz olacaktır. Kursa katılan kursiyerlerimize başarılar diliyoruz. Her aşamada destek adına elimizden geleni yapmaya çalışacağız’’ dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından girişimcilik kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere belgeleri verildi.

Editör: TE Bilisim