Sürekli toplumsal olaylarla gündeme gelen Hakkâri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte renkli görüntülere sahne oluyor. On bir ayın sultanı Ramazan’ın ilk iftarını açan Hakkarililer, belediye tarafından tek şeridi trafiğe kapatan Bulvar Caddesi’nde sahura kadar bir arada vakit geçirdi. Ramazan nedeniyle oluşan kalabalık Taksim Meydanı'nı aratmadı.

Rengarenk görüntülerin yaşandığı Hakkari’de caddelerin aileleriyle birlikte dolaşmanın sevincini yaşayan vatandaşlar, barış süreci ile birlikte kenti böyle güzelliklerle görmek istediklerini ifade etti. 
Trafiğe kapatılan caddede görev alan bir zabıta memuru ise, belediyenin caddeyi trafiğe kapatmasıyla birlikte vatandaşların aileleri ile birlikte rahatlıkla dolaşabildiklerini söyledi. 
Belediye itfaiye aracı ise gece boyunca caddeleri tazyikli suyla yıkayarak vatandaşlardan tam not aldı. Güzel manzarası ve yeşilliği ile ilin tek aile parkı olan Valilik Parkı ise vatandaşlarla dolup taştı. Vatandaşlar gece geç saatlere kadar parkta oturarak barış sürecinin beraberinde getirdiği huzur ve güveni yaşadıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim