Hakkâri Emniyet Müdürlüğünde görevli özel harekât polisleri, olumsuz hava koşulları ve zorlu doğa şartlarına rağmen örgüte göz açtırmıyor.

 

Özel harekât polisleri, kış mevsiminin çetin geçtiği Hakkâri’de, soğuk hava ve yoğun kar yağışına rağmen mücadeleyi başarıyla sürdürüyor. Hâkim tepelere ve yüksek dağlara kurulan güvenlik noktalarında nöbet tutan "özel" kahramanlar, örgüt mensuplarının yurda sızmasını engelliyor. Karla kaplı dağlarda tam teçhizatla operasyon yürüten özel harekâtçılar bölgenin huzur ve güveni için mücadele veriyor. Kent merkezindeki Bayraktepe ile çevrede bulunan diğer üç tepeye konuşlandırılan "Kale-1", "Kale-2" ve "Kale-3" ile Hakkâri-Yüksekova-Çukurca yolundaki "Kale-4" güvenlik noktalarındaki özel harekât polisleri, bölgeyi kontrol altında tutuyor.

 

Olası saldırılara karşı termal kameralarla her türlü hareketliliği yakından takip eden özel harekâtçılar, Türk Bayrağının dalgalandığı ve kartal yuvasını andıran üs bölgelerinde nöbet tutuyor. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü ve kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede operasyonlarını aralıksız sürdüren özel harekât polisleri, bir yandan da eğitimlerine devam ediyor. Yakın dövüş eğitimlerinin yanı sıra atış eğitimleri de alan polisler, poligonda hedefi 12'den vuruyor. Ailelerini geri planda tutarak "önce vatan" diyen özel harekât polisleri, mücadelede görevini fedakârca yerine getiriyor. 

Editör: TE Bilisim