Suriye'nin Halep kentindeki saldırılarda sivillerin ve sağlık kuruluşlarının hedef alınması Van'da protesto edildi.

 

Hz. Ömer Camisi önünde cuma namazı sonrası Suriye ile Dayanışma Platformu üyeleri, "Halep yanıyor, Müslümanlar nerede", "Dünya sussa da sen susma", "Halep'te insanlık suçu işleniyor" ve "Çocuklar ölüyor" yazılı döviz ve pankart taşıyarak, saldırıları kınadı.

Platform adına açıklama yapan Mahsur Şendul, toplanmalarının nedeninin günlerdir Halep’te yapılan katliamları lanetlemek olduğuna dikkat çekti. Şendul, “Bugün burada mazlumların yanında olduğumuzu belirtmek için toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada Amerikan, Rus, Nusayri, Şii katilleri ve işbirlikçi zalimleri lanetlemek için toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada bu şahitlik ile yığınların öldürücü sessizliğini dağıtmak için toplanmış bulunuyoruz.

Tunus, Libya, Mısır halkı gibi Suriye halkı da zaliminden kurtuluş vesilesi bilmişti Arap baharını. Meşru insani taleplerle başlayan gösterilere zulüm ve katliamlarla cevap verince halk kıyama dönüşmüştü. Tüm zamanlarda ve mekânlarda olduğu gibi halk kıyamı karşısında

Baas rejimi çöktü ama Bilad-l Şam Lübnan Hizbullah'ından Haşdi Şabisi'ne, PYD'sinden DAİŞ'ine, Rusya'sına Türkiye'sinden Arabistan'ına, ABD'sinden İsrail' ine kadar yerel ve küresel güçlerin bilek güreşinin arenasına dönüştü.” Dedi.

 

“HALEP YENİ HALEPÇEMİZ”

Şendul şu ifadelere yer verdi: “Emperyalist güçler sömürü tahkim projeleri yapmaktadır. Petrol ve silah sanayi faaliyettedir. Zenginliklerimiz çalınmakta ve üretilen yeni nesil bombalar kardeşlerimizin üzerinde denenmektedir. Ölen Müslüman olunca insanın istatistik değeri bile yoktur. Kabaca yüz binlerle ifade ediliyordu. Ölü, yaralı, kayıplar ve milyonlarla muhacir, Akdeniz'deki facialar cabası. Vurulan hastaneler, ambulanslar, yardım tırları, ekmek fırınları, sivil yerleşim yerlerinin toptan imhası, çiğnenen hürmetler, ezansız kalan minareler, yıkılan camiler, haritadan silinen kadim şehir Halep yani yeni Halepçemiz. Son bir haftada şehit olan kardeşlerimiz bini buldu. Bin rakam değil insan. Kadın, çocuk ve müstahzar erkekler. Bırakın mümini insan olan bakabilir mi parçalanmış şehit naaşlarına. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı dev asa acılar yaşanmakta.” İfadelerine yer verdi.

 

“YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM”

Asrın imtihanında insanlık savaşına giren Halebîn gençlerinin Kudüs gençliği gibi olduğuna dikkat çeken Şendul, “Vahşi çifte standardını paramparça etmeye ahdetmiş. Haykırı x arlar alın insan haklarınızı, demokrasinizi ve özgürlüğünüzü defolun gidin. Ta cehenneme kadar. Halepli Ümran, Hanzala kazanacak biliyoruz modern teröristlere karşı. Kan kılıca galip gelecek yine tarihte olduğu gibi. Yer ile yeksan olsa da şehirlerimiz ümmetin direngenliği umut x azıt ediyor insanlığa. Çekilen sancılar İslam adalet asrının doğum sancılarıdır inşallah. Zalimleri de yakacak Halep ateşi muhakkak, Bugün Halep için öfke günü. İntikam ve öfke soylu ve yerinde duygulardır. Hepiniz yenilecek ve cehenneme sürüleceksiniz demiyor mu vahiy yaşasın zalimler için cehennem. Yaşasın diren İşimiz.” Dedi.

 

Konuşmaların ardından grup, Halep'te hayatını kaybedenler için dua okudu ve gıyabi cenaze namazı kıldı.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim