C uma günleri 08:30 ile 12:00 saatleri arasında düzenlenen ‘Halk Günü’ toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte katıldığı toplantıda halkın dertlerini, önerileri ve taleplerini alıyor. Tuşba ilçesi için gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Özgökçe, ilçe sakinlerine en iyi hizmeti sunmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Yeni bir belediye olmalarına rağmen kentin 67 mahallesinin her köşesinde çalışmalarının hız kesmeden devam etiğini vurgulayan Başkan Özgökçe, “Merkezden uzak mahallelerimizde yol genişletme ve altyapı çalışmalarımızı bitmek üzereyiz. Bir yanda da aciliyet arz eden mahallelerimize parke taşı döşeme ve asfalt çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

İskele Mahallesi’nde bulunan Van Atıksu Arıtma Tesisi’nin mutlak suretle oradan kaldırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Özgökçe, yapılan ön fizibilite çalışmaları sonucunda Atıksu Arıtma Tesisleri’nin Çiçekli Mahallesi üzerinde (kod kurtarmaktadır) Gürpınar ilçesi civarına taşınmasının doğru bir karar olacağını söyledi. Başkan Özgökçe, “Van Gölü sahiline baktığımız zaman en güzel yüzülecek yerlerin başından İskele Mahallesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasında kalan kısım geliyor. Ama ne yazık ki biz o bölgeye Atıksu Arıtma Tesisi kurulmuş. Böyle bir şey olmaz. Yapılan ön fizibilite çalışmalarından Gürpınar ilçesi kod bakımında uygundur. Atıksu Arıtma Tesisi’ni oraya taşınmasında her hangi bir sıkıntı görünmüyor. Bu tesisin şehir içinden çıkarılarak bu bölgeye taşınması gerekir” ifadelerini kullandı.

Vatandaşları, Van Su Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından 2 Ekim günü Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Tuşba Salonu’nda düzenlenecek olan ve Şemsibey Mahallesi’nde yapılması planlanan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi’nin çevresel etki değerlendirme toplantısına da davet eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, her mahalle sakinin ‘Halkın Katılım Toplantısı’na gelerek görüş ve önerilerini söylemesi gerektiğini söyledi. Bu toplantıda görüş ve önerilerini dile getirmeyenlerin daha sonra yaşanacak olumsuzluklardan dolayı söz hakkının bulunmayacağını ifade eden Başkan Özgökçe, “Bu toplantı halka yönelik düzenlenen bir toplantıdır. Bir sözü olan gelip orada görüşlerini belirtsin. Proje hayata geçtikten sonra hiç birimizin söyleyecek bir sözü olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Özgökçe, vatandaşların park ve bahçeler, imar ve fen işleri gibi sorunlarını alırken, birim müdürleri ise gelen istek ve önerileri tek tek not aldı. Başkan Özgökçe ayrıca Göllü Mahalle Muhtarı Sait Sidal’ın dile getirdiği sulama kanalları ile ilgili sorununu da DSİ 17. Bölge Müdürlüğü yetkililerini telefonla arayarak muhtar adına talepleri kurum yetkililerine aktardı. Başkan Özgökçe ve beraberinde bulunan belediye meclis üyeleri ile birlikte düzenlenen ‘Halk Günü’ toplantılarının ardından merkezden uzak Yeniköşk Mahallesine giderek, orada vatandaşlarla görüştü. Sorunlarını yerinde dinlemek, Cuma namazını orada kılmak ve halk ile hemhal olmak için mahalleliler ile bir arada bulundular.

Editör: TE Bilisim