ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - Van’ın tarım ve hayvancılık anlamındaki en önemli alanlarından ve yatırımlarından birisi olan VOTAŞ, geçtiğimiz gün VANTSO ya ait olan Van Asya Tarım Hayvancılık A.Ş. tarafından halka arz edildi. Büyükşehir belediyesinden alınan şirket 4 milyon metrekarelik araziye sahip dev şirket tam 2 bin 40 Vanlıyı geleceğin markasına ortak etmek için harekete geçti. Şirket herkesin ortak olabileceği şartlar ile geleceğin markasına Vanlıları kabul ediyor.

 

VOTAŞ VANLININ OLUYOR!

1999 yılında Van Ticaret Borsası eliyle kurulan ve devasa bir alanda temelleri atılan Van Organize Tarım İşletmeleri A.Ş. (VOTAŞ) önce geçtiğimiz yıl Büyükşehir eliyle satın alındı. Geçtiğimiz günlerde ise Van TSO’nun öncülüğünü yaptığı bir şirket tarafından ihale ile satın alındı. Van kamuoyunun büyük desteği ile alınan VOTAŞ’ın satışı büyük yankı uyandırırken gerçekleşen satışın ardından Van kamuoyunda büyük bir heyecan oluştu. Şirketi Van Asya Tarım Hayvancılık A.Ş. olarak satın alan firma, kısa sürede Türkiye’nin önemli isimleri ile birlikte bir yatırım planı hazırladı.  Kısa sürede yatırımı değere dönüştüren şirketin yönetim kurulu başkanı Yavuz Karaman ve ekibi toplam 4 milyonluk tarım arazisini Vanlının ortak olacağı bir model ile hazırladı. Van’da TORKU gibi bir marka yaratılması için harekete geçen firma 2 bin 40 paya ayırdığı hisseleri her bir hissenin 12 bin 647 TL ile fiyatlandırdığı bir model oluşturdu. Her Vanlının peşin 3 bin 162 lira 2018/4. Ayında 3 bin 64 lira geriye kalan miktar olan 6 bin422 lirasını 18 ayda eşit taksitle ödeyebileceği bir sistem ile geleceğin markası yaratılmaya devam ediyor. Vanlının büyük ilgi gösterdiği hisse satışları son hızla sürerken bir şahsın en fazla alacağı pay 40 adetle sınırlı olmak şartıyla satılmaya devam ediyor. 

 

 

SATIN ALINDI, HALKA MAL EDİLİYOR!

Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz dahil Türkiye’nin en önemli tarım ve hayvancılık yatırımı olan VOTAŞ halka arz edildi. Erciş Yolu üzeri 20 kilometrede bulunan ve geçtiğimiz ay Van TSO bünyesindeki Van Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş. tarafından 19 milyon 510 bin TL’lik teklif ile alınan VOTAŞ binlerce Vanlı ile birlikte bir marka yaratıyor. Tam 4 milyon metrekarelik bir alan üzerinde kurulan ve tarım ve hayvancılık anlamındaki önemli bir yatırım olan VOTAŞ’ı vatandaşın ortaklığına sunan Van Asya Tarım Hayvancılık A.Ş. marka olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.

 

HER VANLININ ORTAK OLABİLECEĞİ BİR ŞEKİLDE SATILIYOR

Toplam 4.000.000 metrekarelik alanda 380 bin metrekare damla sulama sistemli meyve bahçesi, 17 bin metrekare kapalı alandan oluşan damızlık süt sığırı işletmeciliği ile donatılı olan bölgenin en büyük yatırımı tam 2 bin 40 hisse ile vatandaşa sunuldu. Öncülüğünü Van TSO’nun yaptığı ve bünyesindeki Van Asya Tarım Hayvancılık A.Ş.’nin yaptığı modern tarım arazisi Vanlının eliyle şekillenecek bir marka olmaya doğru gidiyor. Uygun şartlarda ve binlerce Vanlı’nın ortak olabileceği bir model oluşturma amacı ile devralınan VOTAŞ’ta tam 2 bin 40 hisse her biri 12 bin 647 TL bedel ile satılıyor. Her Vanlının peşin 3 bin 162 lira 2018/4. Ayında 3 bin 64 lira geriye kalan miktar olan 6 bin422 lirasını 18 ayda eşit taksitle ödeyebileceği bir sistem ile geleceğin markası yaratılmaya devam ediyor. Vanlı’nın büyük ilgi gösterdiği hisse satışları son hızla sürerken bir şahsın en fazla alacağı pay 40 adetle sınırlı olmak şartıyla satılmaya devam ediyor. 

 

 

KARAMAN: ORTADA ÜST DÜZEY BİR YATIRIM VAR!

Başvuruların devam ettiği ve halkın yoğun ilgi gösterdiği VOTAŞ’ın arzı sürerken, hali hazırda şirketin yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda Van TSO yönetim kurulu Bşk Yrd. Yavuz Karaman Şehrivan’a anlattı. Van’ın gelecekteki markası olacak yatırım için tüm Vanlıları pay sahibi olmaya davet eden Karaman şu ifadeleri kullandı: “Bizler Doğu-Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerinin kendi sektöründeki en büyük yatırımı olan VOTAŞ’ı alarak bir adım attık. Öyle basite alınacak bir yatırım değil. Toplam 4 milyon dönümlük bir alanda bulunan bu alan çok üst düzey bir hayvancılık yatırımı. Tamamıyla son teknoloji ürünü sağım merkezleri ve diğer hayvancılık ile ilgili makineler ile alan Van’ın geleceğine iz bırakacak büyüklükte bir alan.”

 

2 BİN VANLININ ORTAK OLDUĞU BİR MARKA...

Karaman fabrika ile ilgili olarak ayrıca: “Bu alanda sadece hayvancılık yok. Aynı zamanda arpa, yonca, mısır, patates üretimi yapılıyor. Binlerce meyve ağacının da bulunduğu alanda geleceğin tarım ve hayvancılık markasını kurmak hiç zor değil. Bunun için her şey hazır. Zaten halihazırda orada hayvancılık yapılıyor. Üretim var. Yani sadece bu alanın daha da büyütülmesi ve Van markası olması kalıyor. Bunun için de ciddi bir çalışma verdik. Bu yatırım Van’ın olsun istedik. Alma amacımız da buydu. Şimdi çok şükür bunu halk ile birlikte büyütüyoruz. Burada 2 bin 40 hissedar oluşturmamızın amacı tamamıyla bir ortaklık kültürü oluşturmaktı. Bunu oluşturursak, çok değerli bir markada Vanlıları buluşturacağız.”

 

 

GELECEĞİN FİRMASINA UYGUN ÖDEMELER İLE ORTAK OLMA FIRSATI SUNUYORLAR.

“Üstelik bu markanın ortağı olmak herkesin yapabileceği bir şey. Biz 12 bin civarındaki ödemeyi tek seferde almıyoruz. Küçük bir peşinat. Nisan 2018’de yapılacak bir ara ödeme ve 18 taksit halinde alıyoruz. İsteyen 40 hisse de alabiliyoruz. Ama biz istiyoruz ki bir çok Vanlı kardeşimiz bu işin içinde olsun. Çünkü bu alanda biz yarın devasa tesisler kuracağız. Süt işletmeciliği, büyükbaş hayvanlardan oluşan besicilik faaliyeti, Aromatik bitki ürünleri ,süt toplama merkezi ,sözleşmeli  hayvancılık gibi bir çok alanda çalışma  yapacağız. Bir model olacak ve yarın hisselerinin oldukça önem kazanacağı bu alan bir Van markası olarak kalmayacak ve Türkiye’nin de tarımdaki önemli markası olacak inşallah. Bu noktada da biz bu markayı Vanlılar ile öne çıkarmak istiyoruz.” Dedi.

 

VANLILAR AYDA SADECE 357 TL’YE MARKA SAHİBİ OLACAK

Yapılması gereken adımları da paylaşan Karaman: “Burada vatandaşımızın yapması gereken tek şey gelip burada müracaat etmek. Hisse başvurusu yapacak olan hemşerilerimiz formu doldurduktan sonra ödemeyi yapıp işlemlerini tamamlıyor. Geriye kalan ödemeler her ay ayda 357 TL taksit ile yapılıyor. Bundan sonra hiç bir şeye karışmıyor. Kısa sürede oluşturulacak yönetim kurulu ile de hemen yatırımlarımıza başlayacağız. Zaten orada halihazırda büyükbaş hayvanlar var. Gelecek olan hayvanlarımız olacak. Üretilen büyük miktarda arpa ve diğer yem ürünleri var. Kısa sürede başlayacak olan bu firma Vanlıların da sahip olarak kazançlı çıkacağı bir değerdir.” Dedi. 

 

Editör: TE Bilisim