Stratejik planlama çalışmalarına devam eden İpekyolu (Reya Ermûşê) Belediyesi, Nuda Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıyla mahalle meclisleri ile bir araya geldi. Toplantıya, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, belediye meclis üyeleri ve mahalle meclis başkanları ile yürütme katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunu ardından açılış konuşmasını yapan Bidav, Maxmur Kampı’nda İŞID çetelerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Deniz Fırat’ı anarak sözlerine başladı. Van da birkaç gündür olan üstü durumlar geliştiğini söyleyen Bidav, günlerdir isimleri yeni açıklanan HPG’lilerin naaşlarının geldiğini aktardı. Bidav, Cumhurbaşkanlık seçimlere değinerek, “Türkiye genelinde HDP büyük bir başarı elde etti. Ancak Kürdistan bölgesindeki oy düşüşleri oldu ve bu düşün olduğu illerin başında Van gelmektedir. Açıkçası hepimizin bu konuda kendimizi gözden geçirmeliyiz” dedi.

“DEMOKRATİK ÖZERKLİK MAHALLE MECLİSLERİDİR”

Demokratik Özerkliğe değinen Bidav, mahalle meclislilerin demokratik özerkliği var eden ve temelini oluşturan olduğunu belirti. Bidav, herkesten önce meclisleri dinlemek istediklerini ve bu yüzden böle bir çalıştay yapma gereği duyduklarını aktardı. Kentin büyük sorunları olduğuna dikkat çeken Bidav, “Kentin mevcut sorularını halktan bağımsız çözmemiz mümkün değil. Aynı zamanda belediye binasında oturarak da sadece teknik anlamda çözüm bulmak yeterli olmaz. Ancak meclisleriyle örgütlenen halkımızla birlikte hareket ederek sorunlara çözüm bula bileceğiz. Bu doğrultuda sizin söyleyeceğiniz her söz bizim için çok değerlidir” dedi.

KESER: SEÇİMLERİN BAŞARISI ÖCALAN’INDIR

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ise yapılan Cumhurbaşkanlık seçimlerine değinerek sözlerine başladı. Keser, HDP aldığı oyla elde etti başarının asıl sahibini PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu kaydetti. Öcalan’ın 4 duvar arasında tasarladığı projenin Türkiye genelinde halk tarafında sahiplendiğini aktaran Keser, sonuçlarda görüldüğü gibi halkla ortak yaşamda birleşmek istediğine dikkat çekti.

KENTİN DİNAMİKLERİ İLE BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK

Stratejik planlamaya değinen Keser, “Atacağımız her adımı halkla birlite yapmak istiyoruz. Sizlerde biliyorsunuz depremden soran halktan kopuk bir gurup tarafında yapılan imar planın sancılarını hala yaşıyor. Bizlerin 5 yıllık hazırlayacağımız stratejik planda mahalle meclisleri, sivil toplu örgütleri, üniversite ve daha bir çok kurumu dahil ederek bu kentin tüm dinamiklerin ortak bir planlaması olarak hazırlamak istiyoruz” dedi. Eş başkanların konuşmalarının ardında mahalle meclis başkanları kürsüye çıkarak, belediyenin çalışmalarını ve mahallesinde yaşanan sorunları aktardı. Mahalle meclisleri, uyuşturucu kullanımın yaygınlaşması, park ve yeşil alanların az olması, kaldırım işgalleri ve oto park sorunu gibi sorunları en çok dile getirdi.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim