Van’da, sabah saatlerinde yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ekmek mücadelesi veren hamallar ise zor anlar yaşadı.

 

Kent merkezini beyaza bürüyen kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı, park ve bahçelerde doyumsuz kış manzaraları oluştururken, vatandaşlara da zor anlar yaşatıyor. Birçok arabanın beyaz örtü altında kaybolduğu kentte, ekmek parası kazanmaya çalışan hamallar ise zor anlar yaşadı. Kardan dolayı süremedikleri için arabalarını itekleyen hamallar, başka iş bulamadıkları için bu zorlu işi yaptıklarını söylediler. Başka bir iş bulamadığı için mecburen bu işi yaptığını ifade eden Adil Görçek adlı vatandaş, “Memlekette ne iş, ne güç var. Çalışabileceğimiz ne bir fabrika ne de bir iş yeri var. Bizde ailemizi geçindirmek için mecburen bu işi yapıyoruz” dedi.

 

Yaptıkları işin kış mevsiminde daha da zorlaştığını dile getiren Görçek, “Karda bu arabayı sürmek çok zor oluyor. Her şeyi göze alıyoruz. Soğuktan hasta oluyoruz. Şu anda da hastayım. Ancak 9 nüfusuma bakmam için mecburen çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Topal ayağı ve ilerleyen yaşıyla 3 tekerlekli arabayla hamallık yapan Zeki Aslan Güray (67) da, “Bu zor işi yaparak 3 nüfusa bakıyorum. Para kazanmak ve aileme bakmak için bu işi yapmak zorundayım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim