15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Harp okulları ile ilgili son dakika gelişmesi var. Hükümet Harp okullarının yeniden açılmasına karar verdi. Okullar Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlı olacak.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Harp Okulları'nın kapatılması kamuoyu ve uzmanlardan eleştiri almıştı. Hükümet gelen eleştirileri dikkate alarak bu konuyu yeniden değerlendirmeye aldı ve sürpriz bir gelişme yaşandı.

Hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığına bağlanmış harp akademileri, askeri liseler ve harp okulları kapatılmıştı. .

Hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığına bağlanmış harp akademileri, askeri liseler ve harp okulları kapatılmıştı. Silahlı kuvvetlerin askeri personel ve subay ihtiyacının karşılanması içinse Milli Savunma Üniversitesi kurulmuştu.

 

HARP OKULLARI ŞUBAT 2017'DE YENİDEN AÇILIYOR

Hükümet, kapatılan harp okullarını yeniden açılması için düğmeye bastı. Harp okulları, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yeniden açılacak. Şubat 2017'de öncelikle hava kuvvetlerinin pilot ihtiyacının karşılanması için Hava Harp Okulu faaliyete başlayacak. Eski öğrenciler farklı okullara kaydırılmış, ara sınıflara yatay geçiş imkanıyla mühendislik fakültelerinde okuyan 350 öğrenci alınmıştı.

Editör: TE Bilisim