Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Dicle, sistemin bölgeye çok hoyratça yaklaştığını, bölge tarihini ve kültürünü yok ederek asimilasyonu farklı bir boyuta taşıdığını söyledi.

YILDIZ: BAKİR BİR İLÇEYİZ

Gürpınar Belediyesini ziyaret eden eski Demokrasi Partisi (DEP) milletvekili Hatip Dicle, Gürpınar'ın birçok yönüyle son derece önemli olduğunu söyledi. Kısa bir süre önce cezaevinden çıkan Dicle'nin ziyaretine eski Van Belediye Başkanı Mesut Öztürk ve İnsan Hakları Derneği Bölge temsilcisi Şevket Akdemir eşlik etti. Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarette belediye eş başkanı Zeki Yıldız, ilçeye ilişkin kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra belediye hizmetlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Yıldız: “İlçe coğrafik bakımdan Türkiye'nin en büyük ilçesidir. İlçemiz 1954 yılından bu yana ilçe konumundadır. Ama buna rağmen insanların gerekli hizmeti alamadığını, hizmet alma bakımından ilçe bakirdi. Bu yüzden yapılacak çok iş var. Belediyemizin belli oranda bir borcu bulunmaktadır. En büyük dezavantajlarımız, belediyenin yeteri düzeyde bir araç parkına sahip olmamasıdır. İl Özel İdaresi'nin feshedilmesi ile birlikte mallarının paylaşımasın da yapılan paylaşımın merkezine DBP'li belediyelerin mağdur edilmek istenmesidir. Buna rağmen kendimizi halka, hatta en ücra köylere bile hizmet götürebilmek için koşullarımızı sonuna kadar zorlayacağız. En büyük hedeflerimiz ise ilçenin hizmet alamamasına ilişkin bu güne kadar yaşadığımız sıkıntılara son vermektir.” Dedi.

DİCLE: ÇALIŞMAMANIN BAHANESİ OLAMAZ

Sonrasında konuşan DEP milletvekili Hatip Dicle ise, halka hizmet götürmemenin hiç bir gerekçesinin olamayacağını hatırlatarak, “Sistem partileri bu güne kadar halka yeteri hizmet götürmemiş. Belediyeler halka hizmet etme araçlarıdır. Özellikle Kürt halkına yönelik asimilasyonun salt dil yasağı ile alakalı değil. Bölge tarihi ve kültürüne ilişkin birçok yapı bilinçli bir şekilde yok ediliyor. Kürdistan'ın her tarafında insanlar yaşadıkları yere yabancılaşması, üzerinde yetiştiği ve onu o topraklara bağlayan köklerinin kopartılması için çok çeşitli yol ve yöntemlere başvuruluyor. Belediyelerin buna sahip çıkması gerekiyor. Ben bu anlamda Gürpınar Belediyesi'nin başarılı olacağına inanıyorum.” Sözlerine yer verdi.

Dicle yapmış olduğu birçok ziyaretten sonra ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim