Bugün sabah saatlerinde Erciş yolu üzerinde Çaldıran’dan Van’a sınav için gelen transit araç ile kamyonetin çarpışması sonrası 11 vatandaş yaşamlarını yitirmişti. Elim kaza sonrası birçok yerden başsağlığı mesajı yayınlanırken, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Zaki Yıldız, sosyal medya adresinde bir yazı yayınlayarak önemli bir noktaya dikkat çekti.

 

Yıldız açıklamasında bugün Van da gerçekleşen kazanın normal olmadığını ve kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, “Bu kaza her yönüyle irdelenmeli yanlışların eksiklerin üzerine üzerine gidilmeli belki yolda belki sürücüde belki araçta sorun var belki artık güvenli toplu taşımaya geçmeliyiz. Büyükşehir belediyesi; yıllarca ihmal edilen ciddi bir sorun olan yaramıza parmak bastı merkez ve ilçelere otobüs seferleri başlattı daha rahat ve güvenli aynı Zaman'da ekonomik olan bu kamu hizmeti yaygınlaştırmalı ve katil minibüsler azalmalı.

Özellikle bu hizmetin yaygınlaşmasına engel olan ve halkın Seyahat Hakkı'nı parselleyen minibüs kooperatiflerine artık daha fazla izin verilemez. Hayat bu kadar ucuz ve kolay değil 11 tane can, gencecik fidan bir kazada yok oluyor.” Diye belirtti. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim