Van İl Müftülüğünün Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşan Ramazan ayının da değerlendirildiği toplantıya il müftülüğünün yanı sıra tüm ilçe müftüleri yer aldı.

 

İl Müftülüğünün 2015 Haziran ayı toplantısı yapıldı. Tüm ilçe müftülerinin katıldığı toplantıda yaklaşan Ramazan Ayıyla da ilgili bilgiler verildi. Toplantı ilk olarak Erciş İlçe Müftüsünün Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından açıklamalarda bulunan Van İl Müftüsü Nimettulah Arvas toplantının hayırlı olmasını temenni etti. Ramazan ayıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Arvas, Ramazan ayının hayır mevsimi olduğunu bu ayda çok fazla hizmet yapıldığını söyledi. Arvas ayrıca Ramazan Ayında hizmetleri en üst seviyede sunmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

 

ARVAS: RAMAZAN AYI, HAYIR AYIDIR

Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan İl Müftüsü Nimetullah Arvas ilk olarak şu sözlere yer verdi: “Yaptığımız toplantı öncelikli olarak hayırlı uğurlu olsun. Bugün gerek il müftülüğü gerekse de ilçe müftülüklerimiz ile birlikte birçok kararlar alacağız. Bu kararlar herkes için hayırlara vesile olsun. Bu kararlarımızın yanı sıra bildiğiniz gibi Ramazan Ayı yaklaşıyor. Çok mübarek bir ay. Bizlerin bu ayda çok iyi bir şekilde hizmet etmesi gerekiyor. Biz bu aya ‘Hayır Ayı’ diyoruz. Çünkü bu ay çok hayırlı bir aydır. Bu ay hizmet ayıdır. Bizde müftülüklerimiz olarak Ramazan Ayında en iyi hizmeti sunmak için hazırlıklarımızı ona göre yapmamız gerekiyor.”

 

DİYANET 160 ÜLKEYE HİZMET GÖTÜRECEK

Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan ayında yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Arvas, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl 160 ülkede ramazan yardımları yapacak ve bu ülkelerin hepsine hizmet götürecek. Bu çok önemli bir konu. Diyanet İşleri Başkanlığının yapacağı bu çalışma ramazan ayı boyunca çok etkili olacağına inanıyoruz. Bunun yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığımızın bildiğiniz gibi her yıl ilimizde de birçok çalışması oluyor. Buna ek olarak ilimizde bir kız yurdu yapılacaktır. Diyanet İşleri bunun arsasını da satın aldı ve yapımı başlayacak. Bunun yanı sıra birde Kur-an Kursu yapılacaktır. Bildiğinizi gibi her ramazanda olduğu gibi bu ramazanda da yine kurban kesimleri yapılacaktır. Van olarak vekalet kurbanda çok önemli işler yaptık. Türkiye’de bu anlamda birinci sırada yer alıyoruz. Yüzde 560 oranında vekalet kurban ile Türkiye birinci olduk. Bunu zekatlara da yapabilir. Bu seneki zekatlarımızın ne kadar olacağını da broşürler halinde hazırladık ve bunları asacağız.” Dedi.

 

“119 GÖVELİ VAN’A GÖNDERİLDİ”

Müftü Arvas son olarak ramazan ayında görev yapacaklar için ise şunları kaydetti: “Ramazan ayı öncesi ilimiz engelli görevlilerle birlikte toplamda 119 görevli gönderildi. Bu görevlilerimizin ilimizde bulunan en ücra yerlere göndererek çalışmalar yapacağız. Tüm ilçemizde bu görevliler işlerini yapmak için gönderiliyor. Bunun yanı sıra Van özelinde sürekli olarak devam eden Mukavele Kurslarımız bu sende devam edecek. Gerek camilerimizde gerekse de Kur-an Kurslarımızda bu sene saat 10-11 arasında bayanlar için kurslarımız verilecek. Bunu ilk yaptığımızda il genelinde 52 yerde yapmıştık ama şimdi ise birçok ilçemizin yanı sıra il genelinde bu sayıyı epeyce arttırdık. Bu artık sürekli devam eder hale geldi. Bu kurslarda Kur-an Kursları içinde çok iyi öğrenciler yetiştiriliyor ve kaydediliyor.”

 

RAMAZAN ÖNCESİ ALINANA KARARLAR:

Toplantıya Van ilinde yer alan tüm ilçe müftüleri katılırken, Ramazan Ayı teması olarak ise; “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” olduğu belirtildi. Toplantıda ayrıca Ramazan ayı ile ilgili olan karar ise şöyle; “2015 yılı Ramazan ayı faaliyetlerinin Başkanlığımızın 08.06.2015 tarihli ve 25127 sayılı yazısında belirlendiği üzere “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” ana teması çerçevesinde şekillenecektir. Cemaatin huşu içerisinde ibadetlerini yerine getirebilmesi için camilerde gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır. Bayanlara ve erkeklere özel mukabele programları hazırlanarak uygulanması hususunda gerekli çalışma ve tedbirler alınacaktır. Ramazan ayı özel irşat programının ilçe müftülüklerimizce, hazırlanası ve 16 DHYS’ye girilmesi sağlanacaktır. Türkiye Diyanet Vakfı’nın zekat-fitre konusundaki yeni çalışmaları ve bu faaliyetlerin tanıtılması sağlamak amacıyla halkımızın bilgilendirilmesi sağlanacaktır.” Alınan kararların ardından toplantı basına kapalı devam etti.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim