Van’da kurulan canlı hayvan pazarlarında yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

 

Kentteki besiciler başta Erçek Mahallesi'ndeki hayvan pazarı olmak üzere çeşitli noktalarda kurulan satış noktalarında hayvanlarını satabilmek için uğraş veriyor. Kurbanlık almak için pazarlara akın eden vatandaşlar ise hayvanları titizlikle inceledikten sonra beğendikleri kurbanlıkları alabilmek için sıkı pazarlığa girişiyor. Besicilerden Nazım Sürme, gazetecilere yaptığı açıklamada, 300 koyunu pazarda satabilmek için sabahın erken saatlerinde pazara geldiğini aktardı.

 

Hayvanlarını yaylada özenle yetiştirdiğini ifade eden Sürme, şöyle konuştu: "Sabahları burası çok yoğun oluyor. Getirdiğimiz kurbanlıkların satışını yapıyoruz. Ama yoğunluk çok, alışveriş yapan sayısı az. Vatandaşlar işlerini son güne bırakıyor. Buda bizlerin işlerini zorlaştırıyor. Hayvanlarımızı yaylada yetiştirdiğimiz için etleri daha lezzetli ve yağsız oluyor. Aynı zamanda Adana, İstanbul, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya ve Antalya gibi illere de bin koyun göndererek satışını yaptık. Şu anda 800 koyun yaylada. Biz ise pazarda 300 koyunun satışını yapmayı amaçlıyoruz."

 

20 yıldır besiciliği yaptığını söyleyen besici Ali Yace ise Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hayvanlarını pazara getirdiğini kaydetti. Yace, "Şimdilik pazara 40 koyun getirdim. Bunları satabilirsem kalan 60 koyunumu pazarda satmaya çalışacağım. Bu bayramın besiciler açısından bereketli geçmesini bekliyoruz." dedi. Kurban satın alan Delil İlha da geçen yıla göre bu yıl pazarın daha da yoğun olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim