Van Valiliği kentteki hayvancılık potansiyelini harekete geçirmek için ilgili paydaşları bir araya getirerek, kent içi hayvancılık sorunu ve Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık modeli ele alındı. Bununla birlikte, kentte şimdiye kadar çeşitli nedenlerle bir araya getirilemeyen bilgi, girişimci, emek, sermaye unsurları bir araya getirilerek hayvancılık sektörünün kalkındırılması için stratejiler de değerlendirildi.

Van Valiliği öncülüğünde bir araya gelen Kamu Kurumları, Belediyeler ve Sivil Toplum Örgütleri, kent içi hayvancılık sorunu ve Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık modelini ele aldı. Valilik Toplantı salonunda yapılan değerlendirme toplantısına Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van TB Genel Sekreteri Tarkan Güven, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, DAKA genel Sekteri Emin Yaşar ve Demirci ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Yılmaz katıldı. Van Doğan başkanlığında yapılan değerlendirmede İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri katılımcılara sunum yaptı.

ORTAK FİKİR HAYVANCILIK YAYGINLAŞTIRILSIN

Değerlendirmede kent merkezinde yaklaşık Bin 500 civarında hayvancılık işletmesi bulunduğu, bu işletmelerin önemli bir kısmının orta ölçekli işletmeler olup hem kentsel açıdan hem de sektörel açıdan kent dışına taşınmalarının önemine vurgu yapıldı. STK temsilcileri ve belediye temsilcileri söz alarak hem görüşlerini hem yapılması hususunda fikirlerini beyan ettiler. Bütün katılımcıların ortak fikri şehir merkezlerinde bulunan hayvanları ve hayvan barınakları ivedilikle şehir dışına çıkarılmaları bunun yanında hayvancılığın yaygınlaştırılması için mera ve hazine malı olan arazileri hayvan besicilerin hizmetine sunulması gerektiğini ifade ettiler.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim