Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanı olarak açıklandı. 64 ve 65. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev alan Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da damadı. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir sorusunun cevabı haberimizde...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki yemin töreninin ardından yeni kabinede yer alan bakanları da açıkladı.

 

64 ve 65. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan 40 yaşındaki Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

 

21 Şubat 1978'de İstanbul'da doğdu. Baba adı Sadık, anne adı Kıymet'tir.

 

Yönetici, Ekonomist, Yazar; İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünü bitirdi. New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business'ta yüksek lisansını tamamladı. Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı" üzerine yaptı.

 

Özel sektörde üst düzey yöneticilik görevi üstlendi. Basın kuruluşlarında ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. Marmara Üniversitesinde Bankacılık ve Finansman alanında dersler verdi. 

 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 64 ve 65. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev aldı. Halen bu görevini sürdürmektedir.

 

Albayrak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim