Hakkâri’de Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından Berçelan Yaylası'nda kayak yarışması düzenlendi. Haziran ayında erimeyen karlar üzerinde yapılan yarışları, Türkiye'nin birçok kentinden gelen Anadolu Fotoğraf Derneği'ne üye fotoğraf sanatçıları fotoğrafladı.

Hakkâri Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, kentin sahip olduğu güzelliklere dikkat çekmek amacıyla dört mevsimin bir arada yaşandığı 3 bin 700 rakımlı Berçelan Yaylası'nda kayak yarışması düzenledi. 28 kayakçının katıldığı Valilik Kupası İl Birinciliği Kayak Yarışması oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu bölgede kayakçılar, kupayı alabilmek için büyük bir mücadele verdi. 700 metre serbest dalda yapılan yarışmada, genç erkeklerde Ali Rıza Besi, erkek çocuklarda Zana Gezer, çocuk kızlarda ise Dilek Akmab ile Buse Ertunç birinci oldu. Dereceye girenlere kupaları ve eşofman takımı hediye edildi.

HAKKARİNİ DAĞLARINA HUZUR GELDİ


Hakkâri’deki güzellikleri görüntülemek amacıyla Edirne, Antalya, Kastamonu, İzmir, Muğla, Ankara, Van ve İstanbul'dan gelen 50 kişilik Anadolu Fotoğraf Derneği üyeleri ise hem kayakçıları hem de dört mevsimin bir arada yaşandığı yayladaki güzellikleri fotoğraflama imkanı buldu. Kente 22 kilometre uzaklıkta bulunan Berçelan'da karşılaştıkları manzaranın kendilerini büyülediğin anlatan fotoğrafçılar, barış süreci ile birlikte Hakkâri’nin dağlarına huzurun geldiğini ve herkesin gelip, kentin doğa güzellikleri görmeleri çağrısında bulundu.

GÜZELLİKLERİ İNSANLARA SUNUYORLAR


29 yıl önce Hakkâri’den ayrılarak Muğla'nın Datça İlçesi'ne yerleşen Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Fotoğraf Komitesi Başkanı İskân Kazak, yıllar sonra memleketine gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kazak, “Buraya gelmemizin gayesi dağlarda barışın, sevginin, sanatın, kardeşliğin olduğunu göstermek. Buradaki doğal güzelliklerini çekip, barış adına, sanat adına, kardeşlik adına, bir daha savaşların olmaması adına insanlara sunacağız. Ayrıca böyle güzel bir mekânda 50 fotoğraf sanatçısıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

DÖRT MEVSİM BİR ARADA


Hakkâri Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal ise Hakkâri’nin doğal güzelliklerini fotoğraflayan fotoğraf sanatçılarına teşekkür etti. Güldal, “Türkiye'nin değişik illerinden gelen 50 fotoğraf sanatçısı ilimizin doğal güzelliklerini fotoğraflayıp Türkiye'ye duyuracaklar. Bu da barış süreci adına güzel bir gelişmedir. Sahil kentlerde insanlar denize girerken, biz burada 3 metre karın üzerinde kayak yarışması yapıyoruz. Burada dört mevsim bir arada yaşanıyor. Tam bir doğa cenneti diyebiliriz. Herkesi buraya davet ediyoruz” diye konuştu.

(Haberler.com)

Editör: TE Bilisim