HDP Tuşba İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamına Tuşba ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, yaklaşan 1 Kasım seçimlerinde HDP’nin barış ve özgürlük için, alternatifi olmayan tek parti olduğunu belirterek,” Çünkü HDP ülkenin Doğu’su ve Batı’sını birleştiren bunu da insanlık, özgürlük ve demokratik yurttaşlık temellinde hayata geçiren tek barış köprüsüdür” dedi.

 

HDP Tuşba İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamına Tuşba ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Tuşba ilçesinde bulunan Beyaz Saray Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya HDP Van Milletvekili Remzi Özgökçe, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, HDP ve DBP Tuşba İlçe Örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda muhtar katıldı. Seçim, Tuşba ilçesinde yaşanan sorun ve bundan sonra ilçe ve mahallerde yapılacak olan çalışmaların konulduğu toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren HDP Tuşba İlçe Eşbaşkanı Timur Sayyiğit, HDP olarak herkesi, toplumun tüm dinamiklerini esas alan ve bu perspektifte çözümü ortaya koyan bir parti olduklarını, 7 Haziran seçimlerinde Tuşba ve Van’da sergilemiş oldukları seçim başarısını 1 Kasım’da tekrarlamak ve 8’de 8 yapmak için herkesten destek beklediklerini ifade etti. Düzenlenen toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban ise, toplantıya katılan tüm muhtarlara teşekkür etti. Muhtarların kendileri için çok önemli olduğunu ve muhtarların kendilerinin mesai arkadaşları olduğunu dile getiren Çoban, muhtarlarla birlikte bu güne kadar kentte birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini, bundan sonraki çalışmaların da ortak esaslık dahilinde devam edeceğini dile getirdi.

 

EŞBAŞKAN ÇOBAN: TÜRKİYE OTORİTELEŞMEYE DOĞRU GİDİYOR

Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreci değerlendiren Eşbaşkan Çoban, Türkiye’nin belli kişiler dahilinde otoriteleşmeye doğru gittiğini, bu otoriteleşmenin de Türkiye’yi kutuplara bölerek kaybettirdiğini söyledi. Eşbaşkan Çoban,” Sayın Cumhurbaşkanı ülkeyi tekleştirdikçe kaybediyor. Şimdi hem Sayın Cumhurbaşkanı hem de AKP’nin kaybedilişinin esas nedenlerinden bir tanesi, ben merkeziyetçi olmalarıdır. Çünkü toplum nezdinde de bir yadsımanız var, toplumu ötekileştiren, topluma baskı uygulayan bir zihniyeti esas aldınız. Bu da sizlere kaybettirdi. Sayın Erdoğan 'tek benim' diyor. Onun ideolojisinde olmayanlar baskı görüyor, zulüm görüyor. Sırf ona muhalif olan birçok akademisyen, gazeteci, muhalif kesim ya baskı gördü ya da tutuklandı” diye belirtti.

 

‘TÜRKİYE’DE YOLSUZLUKTA MUAZZAM BİR YÜKSELİŞ VAR’

7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de özellikle bölge de şuana kadar yüzlerce sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini aktaran Eşbaşkan Çoban, yine binlerce yurttaşın muhalif kimliğinden dolayı tutuklandığını hatırlattı. Türkiye’de demokrasi standardından yıllara nazaran hiçbir büyümenin olmadığına dikkat çeken Eşbaşkan Çoban, "Aksine demokratikleşmede gittikçe geri giden bir ülke profili şu an mevcut. Demokrasi profilinde hiçbir büyümenin olmadığı Türkiye’de, yolsuzluk, çalma ve çırpmada muazzam bir yükselişin olduğunu görüyoruz. Şimdi bakın, ülke de yıllardır süren bir Kürt sorunu var. Kürt halkı bu sorunun diyalog, müzakere ve demokratik ilkelerle çözülmesini istiyor. Mevcut hükümet AKP bu sorunu çözmekle sorumludur. Ama AKP sorunu çözmek yerine, sorunu daha derinleştiren, daha da büyüten politikaları hayata geçirdi” dedi.

 

‘HDP DOĞU VE BATIYI BİRLEŞTİREN BARIŞ KÖPRÜSÜDÜR’

Çözüm sürecinde Türkiye başta olmak üzere tüm hakların kazandığını ifade eden Eşbaşkan Çoban, çözüm sürecinin bitirilmesi ardından, ülke ekonomisi, hak ihlalleri, demokratik normların tamamı askıya alındığı gibi ülkenin büyük bir çıkmaza girdiğini belirtti. Yaklaşan 1 Kasım seçimlerinde HDP’nin barış ve özgürlük için, alternatifi olmayan tek parti olduğunu dile getiren Eşbaşkan Çoban,” Çünkü HDP ülkenin Doğu’su ve Batı’sını birleştiren bunu da insanlık, özgürlük ve demokratik yurttaşlık temellinde hayata geçiren tek barış köprüsüdür. Bu ülkenin halklarının yüzde 99 barış istiyor. Artık kanın, gözyaşının akmamasını istiyor. AKP’nin tek başına iktidar olmasının nedeni de buydu. Çünkü AKP başlarda çözümden yana tavırlar sergiliyordu. Halklar da buna destek verdi. Ama şimdi bizleri tekrardan 90’lı yıllara götürmek isteyen, bununla tehdit eden bir AKP zihniyeti ile karşı karşıyayız. Bu zihniyete karşı durmanın tek yolu 1 Kasım seçimlerinde HDP’yi güçlü bir şekilde desteklemekten geçiyor” şeklinde konuştu.

 

‘DEMOKRASİ İSTEYENLERE BEYAZ TOROSLAR İLE CEVAP VERİLDİ’

Van’da şimdiye kadar demokratik olan basın açıklamalarına katılmalarından dolayı 4 belediye eşbaşkanının haksız bir şekilde tutuklandığını söyleyen Eşbaşkan Çoban, Türkiye’de insan öldürmenin cezası 15 yıl iken, halkın taleplerinin yerine getirilmesi için yapılan bir basın açıklamasına katılmanın cezasının ise müebbet gibi ağır bir ceza ile karşılaşıldığını ifade etti. Yargının bağımsızlığını yitirdiğini söyleyen Eşbaşkan Çoban, AKP’nin Van mitinginde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sarf etmiş olduğu “ Beyaz Toros” tehdidine de değinerek,” Başbakan Van’da demokrasi talep edenlere beyaz toroslar ile cevap verdi” dedi. Eşbaşkan Çoban’ın ardından konuşan HDP Van Milletvekili Remzi Özgökçe ise, AKP’nin 13 yıl boyunca halka sadece baskı ve zulmü reva gördüğünü, AKP’nin son seçim de ise çete liderlerinden medet umarak halkı çeteler ile tehdit ettiğini söyledi. Kurtuluşun, barışın ve özgür bir geleceğin sadece HDP ile mümkün olduğunu ifade eden Özgökçe, bunun için herkesin HDP’den yana tavır alarak HDP’yi 1 Kasım seçimlerinde güçlü bir şekilde meclise göndermesi gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim