21 gündür yoğun çatışmaları yaşandığı Kobanî'de IŞİD'in Kobanî'de bazı bölgeleri ele geçirdiği yönündeki haberlerden sonra Türkiye genelined hareketlilik başladı. Şehir çatışmaları ile birlikte kentte bulunan binlerce insanın yaşamının tehlike altına girmesi üzerine HDP MYK Kuzey Kürdistan ve Türkiye halklarına acil çağrıda bulundu. Sınırda hareketli anların yaşandığı akşam saatlerinden itibaren yapılan çağrıyla birlikte birçok ilde halk sokağa dökülürken Van'da da çağrının ardından sokaklarda hareketlilik başladı. Bir çok bölgede sokağa dökülen halka polisten hemen müdahale gelirken kentib azı bölgelerinde zaman zaman tansiyon yükseldi.

Edinilen bilgiye göre HDP'nin çağrısından sonra bir çok mahallede yerlerde yüzü kapalı eylemlecilerin kimlik kontrolü yaparken, şehir merkezi ve birçok ilçede de bölgesel olaylar yaşandı.

Öte yandan HDP MYK’dan yapılan açıklamada, Kobanê’de durumun son derece kritik olduğuna dikkat çekilerek halklara protesto için sokağa çıkarak sokakta olanlara destek verme çağrısında bulundu. HDP MYK açıklaması şöyle:

Kobanê'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bütün uluslararası kurumlar, demokratik kitle örgütleri, emek ve meslek örgütleri, kadın ve gençlik örgütleri, demokratik güçler Kobanê'de yaşanan vahşete karşı harekete geçmelidir. Bundan böyle her yer Kobanê'dir. Kobanê'deki kuşatma ve vahşi saldırganlık son bulana kadar SÜRESİZ DİRENİŞE çağırıyoruz."

Editör: TE Bilisim