Van depreminin dördüncü yılında HDP, Van’da yapılmayanlara yönelik bir eleştiri ile değerlendirmelerde bulundu. AK Parti ve hükümet cephesi depremden sonra yapılanlar ve sürdürülen çalışmaları dile getirerek önemli bir başarının elde edildiğini öne çıkarırken HDP ise Atalay’a yönelik eleştiriler sunarak halkın AK Parti’ye deprem cevabını 1 Kasım’da vereceğini söyledi. HPD tarafından yapılan açıklamada; “Aradan 4 yıl geçmesine rağmen bile hala konteynır kentlerde ve çadırlarda yaşayan depremzede insanlarımızın barınma sorununu çözmesi gereken AKP hükümeti ve ona bağlı Valiler ‘Devlet yönetiminde merhamet olmaz’ diyerek gerçek yüzlerini ortaya koydular. İşte bu manzaranın en önemli sorumlularından biri olan Beşir Atalay bugün Van AKP adayı olarak halkımıza ‘Size deniz manzaralı konutlar yaptık’ diyerek alay ediyor. Bunun karşılığında da halkımızdan oy istiyor, yetki istiyor.” Denildi.

 

ATALAY’A ELEŞTİRİLER…

HDP Van İl Başkanlığı yaptığı açıklama ile depremin dördüncü yılına dair bir değerlendirme yaptı. Depremden sonra Van’da büyük sorunların yaşandığını ve halkın ciddi sıkıntılar yaşadığına dair eleştirilerde bulunan HDP kanadı, Atalay’a yönelik eleştiriler yöneltti. Açıklamada şu ifadelere yer verilerek; “Binlerce yıllık tarihi ile büyük medeniyetlere başkentlik yapmış olan kentimiz ne yazık ki 23 Ekim 2011’de büyük bir deprem felaketine maruz kaldı. Yaşanan depremlerde yaklaşık 700 kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce insanımız yaralandı ve on binlerce aile evsiz kalarak Van’dan batı illerine doğru önemli bir göç yaşandı.

4 yıl önce bugün yaşadığımız deprem felaketinin yaraları hala sarılmadığı için izleri ortada duruyor. Depremin yaralarını sarmak yerine sadece 20 bin TL’ye mal edip, 90 bin TL fiyatına sattıkları TOKİ’lerle herkesi aldatacaklarını sananlar geriye kocaman bir enkaz yığını bıraktılar. Depremin yaşandığı günler de Van’a gelen AKP’li İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, çadırlarda kalan insanlarımıza ‘Saray gibi yerde kalıyorsunuz’ derken dönemin Başbakan Yardımcısı şimdi ise, AKP Van Milletvekili adayı olan Beşir Atalay halkımızı ‘Ne haliniz varsa görün’ diyerek polislere dövdürüyordu.” Denildi.

 

“HALK 1 KASIM’DA CEVAP VERECEK” 

Van’da hala vergi terkini, TOKİ sorunu gibi önemli konuların olduğunun belirtildiği açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Ardından Van’ın afet bölgesi bile ilan etmeyen AKP hükümeti esnafın vergi terki talebini reddederek depremin acılarıyla yüz yüze bıraktı.

Depremzede yurttaşlarımızın hiçbir sorununu çözmeyen Atalay ve ekibi,  devasa sorunları büyük bir fedakarlıkla çözmeye çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Bekir Kaya ve ekibinin de KCK operasyonları adı altında tutuklanmasını sağlayarak depremzede halkımızı bir kez daha mağdur etti. 20 bin TL’ye mal ettikleri TOKİ konutlarını depremzede halkımıza 90 bin TL gibi fahiş fiyatlarla satarak yandaşlarına peşkeş çektiler. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen bile hala konteynır kentlerde ve çadırlarda yaşayan depremzede insanlarımızın barınma sorununu çözmesi gereken AKP hükümeti ve ona bağlı Valiler ‘Devlet yönetiminde merhamet olmaz’ diyerek gerçek yüzlerini ortaya koydular. İşte bu manzaranın en önemli sorumlularından biri olan Beşir Atalay bugün Van AKP adayı olarak halkımıza ‘Size deniz manzaralı konutlar yaptık’ diyerek alay ediyor. Bunun karşılığında da halkımızdan oy istiyor, yetki istiyor.” Denildi.

Editör: TE Bilisim