Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, son dönemlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AK Parti hükümeti üyeleri tarafından HDP ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a dönük yaptıkları açıklamalarla ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Kaya, “AKP’nin kamu düzeni için şuan getirdiği yasa bizim coğrafyamızda 20-25 yıldır OHAL, sıkıyönetim ve benzeri şekillerle yaşanan süreçlerdi. AKP bu süreci tekrar gündeme getirdi. HDP doğru bir yolda olduğu için iktidarda büyük bir korku kaynağıdır. Bu tutum 2015 seçimlerinde çok açık bir şekilde ortaya çıkacaktır” Dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Dökülecek her damla kandan Demirtaş sorumludur.’ Açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği HDP lideri Selahattin Demirtaş’a destekler gelmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya yaptığı açıklamada, yapılan açıklamaların hedefinde HDP’yi bertaraf etmek ve var olan ilgiyi azaltmak olduğunu söyledi.

KAYA: AMAÇLARI HDP’Yİ BERTARAF ETMEKTİR

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AK Parti’nin HDP’yi eleştirmesinin en temel nedeninin HDP’nin toplumda bir karşılığının olmasından kaynaklandığını aktaran Kaya, HDP’nin toplumda tamamen benimsendiğini ve halkın büyük bir ilgisinin geliştiğini söyledi. Kaya, “Toplumun HDP’ye karşı ilgisini dile getirmesi ile bu baskı artıyor. Bu durum AKP’yi çok derinden etkiliyor. 12 yıl boyunca AKP’ye karşı toplumsal gücünü devreye sokacak bir muhalefet gücü oluşmadı. Bunu ne CHP, ne MHP nede sivil toplum yapabiliyor. Bunların muhalefet güçlerine ortaya koyacak potansiyelleri yok. Bu potansiyel HDP projesi ile ortaya çıktı. Özgürlük hareketinin yaptığı hamleler HDP şahsında somutlaştı. Bu nedenle bunların hedefi HDP’yi bertaraf etmek ve var olan ilgiyi azaltmak.” Dedi.

“HDP’Yİ SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

AK Parti’nin en önemli hedefinin ise 2015 seçimlerinde HDP’yi bir seçenek olmaktan çıkarmak olduğunu söyleyen Kaya, “Sayın Demirtaş’ın yaptığı açıklama tüm toplumun dile getirmesi gereken bir açıklamadır. AKP’nin kamu düzeni için şuan getirdiği yasa bizim coğrafyamızda 20-25 yıldır OHAL, sıkıyönetim ve benzeri şekillerle yaşanan süreçlerdi. AKP bu süreci tekrar gündeme getirdi. Bununla Kürtlerin ve diğer muhaliflerin tüm taleplerini sindirmeye çalışıyorlar. Doğal olarak da HDP buna izin vermediği için bunlarda toplumsal muhalefeti sindirmenin yolu olarak HDP’yi seçtiler. Çünkü onlar bu toplumsal dinamiklerin öncüsü olarak HDP’yi görüyorlar. Bu nedenle sindirmeye çalışıyorlar” Diye konuştu.

KAYA: HDP İKTİDAR İÇİN KORKU KAYNAĞIDIR

AK Parti’nin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şahsında HDP’yi devre dışı bırakmak istediğini aktaran Kaya, toplumun tüm kesimlerinin buna karşı çıkması ve HDP’ye sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Toplumun hiçbir kesiminin yeni çıkarmaya çalıştıkları ve bir bölümünün de yasalaştığı kanunları meşru görmemesi gerektiğini ifade eden Kaya son olarak şu sözlere yer verdi: “HDP ve Demirtaş bunu dile getirmemiş olsalardı asıl eksiklik orada yaşanacaktı. HDP doğru bir yolda olduğu için iktidar için büyük bir korku kaynağıdır. Bu tutum 2015 seçimlerinde çok açık bir şekilde ortaya çıkacaktır. Halkımızın kesinlikle buna karşı durması ve partilerini sahiplenmesi gerektiğini düşünüyorum.”


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim