Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde HDP ve DBP tarafından yapılmak istenilen yürüyüşe izin vermeyen polisler, HDP Van Milletvekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım ve HDP İl Eş Başkanı Derya Hayva'nın yanı sıra aralarında DİHA muhabirleri Selman Keleş ve Erkan Şahin'in de  bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

 

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Belediye başkanlarının gözaltına alınması, tutuklanması ve görevden uzaklaştırılmaları ile operasyonlara tepki gösteren bir grup, akşam saatlerinde Van'ın İpek Yolu İlçesi Karşıyaka mahallesinden kent merkezine doğru yürümek istedi. Ancak geniş güvenlik önlemleri alan polis, aralarında HDP 8'inci sıra Milletvekili adayı Yıldırım, HDP Van İl Eş Başkanı Hayva'nın da bulunduğu grubun, kent merkezine dağru yürümelerine izin vermedi. Bunun üzerine gerginlik yaşandı. Polis, milletvekili adayı Yıldırım, İl Eş Başkanı Hayva'nın da aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözltına aldı. Gözaltına alınan alınan 8 kişi Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, ara sokaklardaki gerginlik ise bir süre devam etti.

 

SERBEST BIRAKILDILAR

Akşam saatlerinde gözaltına alınan aralarında HDP milletvekili adayı Zozan Yeliz Yıldırım, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva ve 2 Dicle Haber Ajansı muhabirinin de yer aldığı 8 kişi, gözaltı işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

 

Editör: TE Bilisim