Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile HDP İl Eş Başkanlığı koltuğuna oturan Derya Hayva, Gürpınar ilçesine ziyaret gerçekleştirerek, 2015 seçimlerine start verdiklerini belirtti. Hayva ziyarette yaptığı açıklamada, HDP'nin ülke genelinde uygulanan zulme ve haksızlığa karşı mücadele eden tek parti olduğunu belirtti.

HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede İl Eş Başkanlığı koltuğuna oturan Derya Hayva, Gürpınar ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Hdp İlçe başkanlığı ve Belediye Başkanlığı’na ziyarette bulunan Hayva burada yaptığı açıklamada 2015 seçimlerine start verdiklerini belirtti.

HEM ZİYARET HEM DE SEÇİM ÇALIŞMASI

HDP'nin ülke genelinde uygulanan zulme ve haksızlığa karşı mücadele eden tek parti olduğunu kaydeden Hayva, bu seçimlerin hem kendileri hem de ezilen, sömürülen, zulme maruz kalan tüm kesimler için son derece önemli olduğunu söyledi. Hayva, “Bunun için bu seçimleri son derece ciddiye alıyoruz. Kongre sonrası ilçelere geziler düzenleyerek, hem ilçe yönetimlerimizle tanışmayı hem de önümüzdeki seçimlerin hazırlıklarını başlatmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘HDP TÜRKİYE İÇİN ŞANSTIR’

HDP çizgisine değinen Hayva, HDP'nin Türkiye açısından önemli bir şans olduğunu ifade ederek, “Biz Türkiye'de yeni bir yaşamı inşa etmek istiyoruz. Yıllardır gerek bu ülkede gerek sistem gerekse de iktidar partileri tarafından halkın geneline bir zulüm ve haksızlık uygulandı. Bu haksızlığa karşı çok ciddi mücadeleler verildi. HDP, zulme ve haksızlığa karşı verilen mücadelenin somut bileşkesi durumundadır. Zulme ve haksızlığa karşı HDP'nin verdiği mücadele son derece onurlu bir mücadeledir.” Dedi.

‘SEÇİM MODUNA GİRMELİYİZ’

Bu ülkede bir çok kimliğin yıllarca yok sayıldığını, inkar edildiğini söyleyen, Hayva, bunun çok ciddi bir zulüm ve haksızlık olduğunu söyledi. Sistemin ve iktidarların kendilerini var etmek için tüm farklılıkları yok saydığını da kaydeden Hayva, HDP'nin yıllardır hakim olan bu siyasete alternatif bir siyaset üretmek ve bu doğrultuda yeni yaşamı inşa etmek için yola çıktığını belirtti. Hayva, “Bunun için hedeflerimiz çok büyüktür. İddialarımız, ideallerimiz vardır. Bu hedeflerimiz, ideallerimiz doğrultusunda bir an önce çalışmalarımıza yüklenmeli, aramızdaki sorun ve sıkıntılara son vermeli ve seçim moduna girmeliyiz. Bilindiği gibi, önümüze bir seçim barajı koydular. Bu baraj ile bizleri engellemek istedikleri bellidir. Ancak yürüteceğimiz güçlü çalışmalar ile barajı tamamen ortadan kaldıracağız. Ancak birlik, beraberlik ve kararlılığımızla bu zorluğun üstesinden gelecek, ülkede var olan din, dil, ırk ayırımına son vererek tüm farklılıkları partimizde birleştirerek başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz.” Dedi.

EŞ BAŞKANLAR: HDP TÜRKİYE'NİN DE UFKUNU AÇACAK

Gürpınar ilçe başkanlıkları ziyareti sonrası Gürpınar Belediyesinin ziyaret eden Hayva ve beraberindekileri Eş Başkanlar Yıldız Çetin ve Zeki Yıldız karşıladı. Eş Başkanlar, ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Burada da kısa bir açıklama yapan Eş başkan Derya Hayva, Gürpınar Belediyesi'nin DBP'de olmasının Gürpınarlılar açısından çok büyük bir avantaj olduğunu belirterek, “Halk böylece kendi kendini yönetmiş oluyor. Biz de buraya hem tanışmak, hem de belediyemizi ziyaret etmek amacıyla geldik.” Dedi. Hayva'dan sonra konuşan Belediye Eş Başkanları Yıldız Çetin ve Zeki YIldız, HDP'nin Türkiye açısından çok ciddi bir şans olduğunu belirterek, “Türkiye'de tek düze, monolitik bir siyaset anlayışı var. Maalesef tüm farklılıklar bu siyasi anlayış tarafından reddedilmekte, yok sayılmaktadır. Bu anlamda HDP, Türkiye siyasetinde yeni bir çığır açacak, Türkiye'nin de ufkunu açacaktır. Yıllardır yok sayılan, inkar edilen, horlanan, haksızlıklara maruz kalan kimliklerin HDP çizgisinde buluşması ve ortak mücadele kararı almasını bu anlamda çok önemli buluyoruz” ifadelerini kullandı. Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinde bulunma ile devam etti.


 ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim