HDP İl örgütü, STK’ları temsilcileriyle  Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN-TSO)’da  “Seçim değerlendirme Konferansı” düzenledi. Konferansa HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, Van Milletvekilleri Nadir Yıldırım, Bedia Özgökçe, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya ve çok sayıda STK Temsilcisi katıldı.

 

Barış ve Özgürlük şehitleri adına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, “ Ülke olarak önemli ve zorlu bir süreçte geçiyoruz. Sürekli baskıcı ve tekçi politikalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu anlamda ülkemizde dönemsel olarak bu politikalara karşı mücadele gelişmiştir. Özellikle Kürdistan’da mücadele toplumsal halk desteğini de arkasına almıştır. Bu retçi zihniyette karşı Kürt özgürlük hareketinin 40 yıldır verdiği mücadele buna en iyi örnektir. Tabi bu süreçlerde 50 bin  insanımız hayatını kaybetti. Biz daha fazla insanın yaşamını yitirmemesi için HDP olarak barışçıl bir siyaset yürütüyoruz. Bu kanın durması için tarafları müzakere masasına çağırıyoruz” diye konuştu.

 

‘BARIŞ İÇİN TÜM STK’LARI HDP İLE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Dilekçi konuşmasında  bütün engellemelere rağmen reddedilen, farklı kimlik, inanç ve görüşlerin  HDP ile birlikte meclise girdiğini belirterek, “ Nasıl Dolmabahçe mutabakatını ret ettilerse 7 Haziran’da halkın iradesini de ret ettiler. Ardından Kürdistan’da  birçok vahşete imza attılar. Bu vahşetlerin karşısına geçmek için STK’lar başta olmak üzere bütün kesimleri HDP’yle dayanışmaya çağırıyoruz. 1 Kasımda zaferle çıkacağımızda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

‘TABULAR HDP ELİYLE YIKILMIŞTIR’

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe ise yaptığı konuşmada, “90 yıllık Türkiye Devlet sisteminde hiçbir zaman çoğulcu değil, hep retçi ve tekçi bir mekanizmaya sahip oldu. Buda özgürlüklerin ve demokrasinin önünde büyük engel oluşturdu ve oluşturmaya devam ediyor. Bu olgu kadın haklarını, kadın yaşamını tamamen yok sayıyor, Devlet mekanizmasının bu tabularını, Kürt Özgürlük hareketi ve HDP eliyle yıkılmıştır. HDP 7 Haziran da aday kotasında erkek-kadın eşitliğini ortaya koyarak  siyaset mantalitesini de ortaya çıkarmıştır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim