Önümüzde ki Ekim ayı içinden yapılması planlanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Kongresi için çalışmalar sürüyor. Kongre çalışmaları doğrultusunda kurulan kongre komisyonu çalışmalarının startını düzenlediği basın toplantısıyla verdi. Basın toplantısına HDP MYK Üyesi Çilem Küçükkeleş katılırken kongre komisyonu Zahide Beside, Özgür Zeydanoğlu, Saim İpekten, Tuncer Sağınç, Pervin Özgür, Beritan Tayan, ve Senar Elter ve Cemal Sezgin’den oluşuyor.

 

Basın toplantısında konuşan HDP PM Üyesi ve Kongre Komisyonu Sözcüsü Özgür Zeydanoğlu, Ortadoğu’da, Kürdistan’da ve Türkiye’de önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçtiklerini söyledi. Böylesi bir süreçte HDP’nin ve demokratik siyasetin önemine değinen Zeydanoğlu, halka demokratik siyaset alanını tamamen kapatmaya çalışan Ak Parti hükümetine rağmen demokratik siyasette ısrar edeceklerini vurguladı.

 

Türkiye halklarının oluşturulan kaos ortamından çıkmasının tek yolunun HDP olduğunu ifade eden Zeydanoğlu, HDP’nin bu anlamda süreci göğüsleyebilecek güce ve halk desteğine sahip olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baskın seçimlerle aleyhinde gelişen durumu yine kendi lehine çevirmeye çalışacağını kaydeden Zeydanoğlu, 2018 ve 2019 yıllarının Türkiye için oldukça önemli olduğunu belirtti.

 

 

HDP olarak böylesi bir süreçte daha güçlü ve örgütlü olmak zorunda olduklarını aktaran Zeydanoğlu, “ İşte Van’da da bu anlamda yeni bir kongreye gidiyoruz. Tüm ilçe örgütlerimizle, ailelerimizle, STK’larla ve ulaşabildiğimiz kadar halkımıza gidip yapacakları öneriler doğrultusunda bir yönetimi oluşturmanın çabası içindeyiz. Kongre komisyonumuz bugünden itibaren çalışmalarına başlamıştır. Görev almak isteyen ya da öneri yapmak isteyen tüm halkımız kongre komisyonumuza başvurabilir.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim