HDP ve DBP Van İl Örgütleri yeni yıl nedeniyle yayınladıkları ortak mesajda 2015 yılında gerçekleşen katliamlarda yaşamını yitirenleri andı.

 

Hakların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi Van İl başkanlıkları yeni yıldan dolayı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Değerli halkımız, değerli basın emekçileri. 2015 yılında halkımız tüm engellere rağmen Rojava’da, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde önemli zaferler elde ederken, yine kadın hareketi, erkek egemenliğine ve şiddetine karşı önemli mevziler kazandı. Halkımızın elde ettiği bu zaferlere karşı egemen güçler kirli savaş politikalarını devreye sokarak sonuç elde etmeye çalıştı. Bu açıdan hepimiz için zor bir yıl oldu, halkımız katliamlara maruz kaldı.

 

Yaşanan tüm bu olumsuzluklara karşı, Rojava'da bütün uluslararası baskılara, arkadan vurulan darbelere ve barbar çetelerin kıyıcılığına rağmen tarihsel başarılara ulaşıldı. 5 Haziran'da, Amed'de, 20 Temmuz'da Suruç'ta ve 10 Ekim'de Ankara’da halklarımıza yönelik tarihin en vahşi saldırıları geliştirildi. Sur’da, Silvan’da, Silopi’de, Cizre’de, Kerboran’da, Nusaybin’de halkımıza yönelik saldırılar olağanca şiddetiyle sürüyor. AKP hükümetinin başlattığı bu saldırılar halkımızın mücadelesiyle geri püskürtüldü. İşte böyle bir yılı geride bıraktık ve 2015 yılında gerçekleşen katliamlarda yaşamını yitiren yüzlerce yoldaşımızı bir kez daha saygıyla anıyor ve onların mücadelesine bir kez daha sahip çıkacağımızı belirtiyoruz.

 

2016 yılının ayrıca tüm emekçiler, ezilenler, farklı halklar ve inançlar için önemli kazanımların elde edileceği bir yıl olması için mücadelemizi sürdüreceğiz. 2016 yılının, demokrasi, barış, emek, özgürlük ve eşitlik güçlerinin birlikteliğinin gelişeceği; Kürt halkının özgürlük, barış ve eşitlik taleplerinin elde edileceği bir yıl olmasını temenni ediyor ve farklı anadillere, inançlara, kültürlere, kimliklere sahip halklarımıza sağlıklı, başarılı, umut dolu bir yeni yıl diliyoruz.” 

Editör: TE Bilisim