HDP Van İl Örgütü, önceki gün HDP binalarına yapılan saldırıları kınamak amaçlı basın açıklaması yaptı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, önceki gün HDP binalarına yapılan saldırıları kınamak amaçlı HDP il binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan

İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Türkiye’nin hızla bir felakete sürüklendiğine dikkat çekerek, “Yangın alev alev büyüyor. Yaşananlar  her geçen saat, her geçen gün toplumda kapanması zor yaraların açılmasına, büyük bir kutuplaşma ve ayrışma yaşanmasına  neden oluyor. Her gün, her saat, hangi üniformayı taşırsa taşısın gençlerimiz, siviller ve çocuklarımız bu topraklarımızın değerleri, canları, bu ülkenin geleceği ölüyor. Dağlıca, Cizre, Iğdır ve Sur’da yitirdiğimiz tüm canlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı, yakınlarına sabırlar diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

DİLEKÇİ: 400 VEKİL ALINSAYDI BÖYLE OLMAZDI

Ölümlerin getirdiği acının daha büyük felaketlere sürüklenmeden durdurulması gerektiği talebinde bulunan Dilekçi, “Hala ‘400 vekil alınsaydı böyle olmazdı’ sözlerini sarf edebilen bir yaklaşımla; Cizre’yi ablukaya alan, vekillerimize ateş açan bir anlayışla bu ülkenin yönetilmesi ve şu anda gittikçe derinleşen sorunların çözülmesi mümkün değildir. HDP olarak ülkemize  ve halklarımıza tarihin en büyük barışlarından birini armağan etmek için büyük  bir çaba gösterdik, gösteriyoruz. Ancak karşımızda başından beri barışı istemeyen, barış ona oy getirdiği sürece onu suiistimal eden, ancak ilk kaybettiği seçimden hemen sonra  savaş kararı alarak ülkemizi yeniden kanlı bir kaosun içine çekmekten imtina etmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti ile karşı karşıyayız.  ‘400 vekil alınsaydı böyle olmazdı’ diyen bir zihniyete karşı barışı sağlamanın çok zor olduğunu biliyoruz ama bizler onlara rağmen ülkemize ve halklarımıza mutlaka barışı getireceğiz.” Dedi.

 

“CENAZE 1 GECE EVDEKİ BUZLUKTA BEKLETİLDİ”

“7 Haziran seçimlerinde HDP’ye  karşı ağır bir yenilgi alan AKP hükümeti Suruç katliamı ile başlattığı savaşı Cizre, Silvan, Silopi, Gewer ve Varto katliamları ile sürdürürken bir yandan da Türkiye’nin birçok yerinde partimize yönelik linç saldırılarını organize ediyor” diyen Dilekçi, Sadece son iki gün içinde başta Ankara’da bulunan DBP ve HDP genel merkez binalarına, 200’e yakın HDP binasının yakıldığını, onlarca Kürdün yaşadıkları yerlerde faşist linçlere maruz kaldığını ve bölgede faaliyet yürüten  yolcu otobüslerinin taşlandığını belirtti. Dilekçi, “Cizre ilçesinde 13 yaşında ki Cemile Çağırga adlı çocuk yaşamını yitirirken, sokağa çıkma yasağı nedeniyle  cenazesi 1 gece evdeki buzlukta bekletildi. Linç saldırıları öyle bir noktaya vardı ki telefonda Kürtçe konuştuğu için insanlarımız sokak ortasında katlediliyor. Bütün bunlar hükümetin ve onun polisinin gözünün önünde gerçekleşiyor.  Bu saldırılar karşısında partimiz ve halkımız sağduyu ile hareket ederken hükümet yetkilileri ile onun Valileri, Kaymakamları ise saldırgan grupların yaptıkları için ‘Duygusal tepki bir şey diyemeyiz’ şeklinde açıklamalarda bulunarak yeni saldırılara adeta davetiye çıkarıyor. Partimize ve halkımıza yönelik bu saldırıları bir kez daha lanetliyoruz. Buradan bir kez daha acil çağrı yapıyoruz. Karşılıklı çatışmasızlık hali sağlanmalı, operasyonlar durdurulmalı, diyalog ve müzakere ile sorunların çözümü doğrultusunda adımlar atılmalıdır. Konuşarak, müzakere ederek çözemeyeceğimiz hiçbir konumuz yoktur. Kin ve nefret kusmak yerine, bu felaket sarmalından çıkışın yollarını hep birlikte bulmak zorundayız. Halkın yoksul çocuklarına sadece ölümü reva gören, annelerin barış düşüne kan sıçratan savaş politikalarına teslim olmayacağız. Kaybedilecek zamanımız kalmamıştır. Bu yaşananlar bir oyun değildir, geri dönülemez bir noktaya gelmeden durdurulmalıdır. Koşullar ne kadar zor olursa olsun barışta, eşitlikte ve kardeşlikte ısrar etmek dışında her yol acılarımızı derinleştirecektir.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim