Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanları ve İl Yöneticileri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi nedeniyle Van Barosunu ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

 

HDP Van İl Eş Başkanları Derya Hayva, Veysi Dilekçi ile İl Yöneticileri Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi nedeniyle Van Barosunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında ilk olarak konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Elçi’nin son dönemlerdeki söylemleri nedeniyle katledildiğini ve bu yüzden onun söylemlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. İktidar zihniyetinin uzun süredir siyasi suikastlar planladığını ve şimdi de bunu hayata geçirdiğini kaydeden Dilekçi, tüm demokratik kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

 

TİMUR: ELÇİ’NİN İDEALLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva’da, devlet güçleri ve savaş amaçlı iktidar anlayışının Tahir Elçi cinayeti ile planladıklarının asla gerçekleşmeyeceğini ve bunun tarihte de hep böyle geliştiğini kaydetti. Van Barosu Başkanı Murat Timur’da, çok zor günler geçirdiklerini belirterek Elçi’nin uğruna yaşamını feda ettiği ideallerine sahip çıkacaklarını vurguladı. 

Editör: TE Bilisim