ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ/SONER İZGİ- Van’da 31 Mart sonrası büyük tartışmalara sebep olan büyükşehir başkanlarının mazbata krizi önceki gün son buldu. Van Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanan Av. Bedia Özgökçe Ertan ve eşbaşkan olarak ilan edilen Mustafa Avcı mazbatayı almalarının ardından dün belediyede başladı. HDP’li bir grupla birlikte belediyeye giderek burada göreve devralan başkanlar yeni sürece dair açıklamalarda da bulundu. Devir töreninde “Bekir Kaya’nın bıraktığı yerden devam ediyoruz.” Diyen Ertan belediye süreci için de: “Bütün yaptığımız işler halkın bilgisi dairinde olacak, sık sık bu anlamda bilgilendirmelerde yapacağız. Görevimizi halkın bize teslim etiği şekilde yapacağız.” Dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Bedia Özgökçe Ertan, beraberindeki partililerle belediye başkanlığı binasına geçerek göreve başladı. HDP il binasında toplanan Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı ve beraberindekiler büyükşehir binasına geçtikten sonra bina girişinde açıklama yaptı. Burada bir konuşma yapan Ertan, emek harcayarak bu günlere geldiklerini ifade ederek, “Sizler bütün sahiplenici ve iradeci tavrınızı seçim günü ortaya koydunuz ve bir bütün olarak Van halkı kayyumları kabul etmediğini, kayyumları yollayacağı kararını o günde tekrar gösterdi. Kayyum politikası Van halkının ve kayyum atanan bütün halkımızın iradesine atanmış çok büyük bir darbeydi. Halk işte bu cevabı verdi. Türkiye’de faşizme giden uygulamayı yok etmek amacıyla, çok büyük bir dirayetle hareket etti ve işte 31 Mart seçimlerinde Türkiye’de kaybettikleri ama bölgede kayyum atanan yerlerde kazandığımız bir tabloyu açığa çıkardınız.” Dedi.

ERTAN: BÜTÜN YAPTIĞIMIZ İŞLER HALKIN BİLGİSİ DAİRİNDE OLACAK

Önceki gün mazbatalarını aldıklarını hatırlatan Ertan, “Görevimize başlamak üzere belediyeye geldik. Görevimizi halka söz verdiğimiz gibi o gün ne diyorsak, bugün de aynı şeyleri, aynı ilkeleri taşıyarak yürüteceğimizin sözünü bugünde veriyoruz. Şeffaf, demokrasi katılımcıyı ve halkın belediyesi olma garantisini maksimum çabayla göstereceğiz. Ve elbette ki bugüne kadar kayyum atandığı süre boyunca yapılan bütün talan, gasp, yolsuzluk her ne varsa tespit edip gerekli hukuki mücadeleyi vereceğiz. Bütün yaptığımız işler halkın bilgisi dairinde olacak, sık sık bu anlamda bilgilendirmelerde yapacağız. Görevimizi halkın bize teslim etiği şekilde yapacağız arkadaşlar. Van ya me ye dedik, Van ye me ye.” Şeklinde konuştu.

“BEKİR KAYA’NIN BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDİYORUZ”

Belediye binasına en son 17 Kasım 2017 tarihinde geldiklerini sözlerine ekleyen Ertan, “Sabaha karşı saat 4 civarında gelmiştim. O gün büyükşehir belediye eş başkanımız sevgili Bekir Kaya’yı haksız ve hukuksuz şekilde bu kapıdan gözaltına almışlardı ve o günden beride Bekir Kaya dosyasında tek bir somut delil olmamasına rağmen bir kayyum darbesi sonucu hapiste tutsak olarak, rehin olarak tutulmaktadır. Bugün o kapıdan sizlerin teslim ettiği yetkiyle hep beraber giriyoruz. Bekir Kaya’nın bıraktığı yerden devam ediyoruz. Bu hukuksuzluklar son buluncaya kadar bizler demokratik mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz.” Dedi.

DEVİR TESLİMDE DİKKAT ÇEKEN OLAY: ERDOĞAN’IN FORSUNU İNDİRMELERİNE İZİN VERMEDİ

Yapılan konuşmaların ardından Ertan ve Avcı makamda tebrikleri kabul etti. Makam odasında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın asılı olan forsunu indirmek isteyenlere Ertan ve Avcı karşı çıktı. Forsun indirilmemesi gerektiğini vurgulayan Avcı, “Orada asılı olan Ak Parti Genel Başkanı forsu değil. Bu ülkenin Cumhurbaşkanına ait bir fors. O yüzden herkes sakin olsun.” Diye belirtti. Konuşmanın ardından Avcı ve Ertan tebrikleri kabul etti.

Editör: TE Bilisim