Gürpınar Belediyesi Eş Başkan Zeki Yıldız ve HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar, sele maruz kalan yerleşim yerlerini ziyaret ederek halka ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

 

Van’ın Gürpınar ilçesinde etkili olan ve bazı mahallelerde sele neden olan yağışların ardından HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar ve Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız. hasarın yaşandığı yerleşim yerlerini ziyaret ederek selzedelerden bilgi aldı. Ardından bir açıklama yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, ilçe halkının içinde bulunduğu her sorunun kendilerini ilgilendirdiğini ve bu sorunun kendileri için öncelikli olduğunu belirterek, "Sel felaketinin yaşandığı ilk saatlerden itibaren iş makinelerimizi ve personellerimizi ilçe geneline yaydık. Belediye olarak bizim işimiz olmamasına rağmen böylesi bir ayırım içerisine girmedik ve yaşanan felaketin daha büyük felaketlere dönüşmemesi için ilgili kurumlar ile iletişime geçerek ortaklaşma teklifinde bulunduk. Fakat biz diğer kurumların gelmesini beklemeden harekete geçtik" dedi.

 

Hayvanları telef olan yurttaşların gerekli desteği alabilmeleri için de gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Yıldız, "Bunun için çalışanlarımızı görevlendirdik. Ayrıca bu konuda muhtarlara ve yurttaşlara da önemli görevler düşüyor. Kayıplarını mutlaka kayıt altına almaları, belgelemeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı. HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar ise, sel felaketine maruz kalan tüm yurttaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunarak, "İlçemizde sel felaketinin meydana geldiği ilk andan itibaren belediyemiz halkımızı yalnız bırakmadı, halkımızın yanında yer aldı. Bunun için eş başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemizde yaşanan felaketin çok daha büyüğü şimdi Hopa'da yaşanıyor. Allah korusun, ilçemizde daha büyük felaketlerle de karşılaşabilirdik. İlgili kurumların yerleşim yerlerinde gerekli tedbirleri bir an önce alması gerekiyor. Belediyecilik anlayışımızda, 'şu iş benim alanıma giriyor, şu iş girmiyor' şeklinde bir mantığa sahip değiliz. Halkın her türlü sorunu bizim sorunumuzdur ve biz partimizle, belediyelerimizle, tüm kurumlarımızda dün nasıl ki halkın hizmetinde olduysak, bugün de halkın hizmetinde olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Editör: TE Bilisim