HDP eski Van İl Yönetimi hafta sonunda yapılan kongrede göreve seçilen HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan ve yeni yönetimi ziyaret ederek başarılar diledi.

 

HDP Van eski İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve İl Yöneticileri, hafta sonunda yapılan kongrede göreve gelen yeni yönetimi toplu olarak ziyaret etti.  HDP eski Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve yöneticiler HDP İl binasında yeni Eş Başkanlar Gülistan Orhan, Yakup Ataş ve yöneticilerle bir araya geldi. Ziyarette ilk olarak konuşan eski İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Türkiye’de siyaset yapmanın zorluklarına değinerek, “ Hele muhalif ve Kürt iseniz işiniz çok daha zor. Bizler baskı ve hükümletin şiddet politikaları altında siyaset yapmaya çalıştık. Kürt halkı açısından çok önemli olan 2 tane seçim süreci yaşadık. Tek tek halkımızla birebir temas kurmaya çalıştık. Partimizin temel ilkelerinden biri olan halkla birlikte ve halkın karar mekanizmasına katılımını esas alan bir siyaset izledik. Bunun sonuçlarını da 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde elde ettik. Şimdi biz görevi yeni seçilen arkadaşlarımıza devrediyoruz. Biz yönetimde iken onlar bize güç ve destek oldular, şimdi ise biz onlara güç ve destek olacağız. Bizler siyasal önderlerimizden, Mehmet Tunç’lardan, Sevê’lerden gelen mirasın sürdürücüleriyiz.  Bu kutsal mirası bundan sonra yeni seçilen arkadaşlarımız mücadeleleriyle sürdürecektir. Bizlerde yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz ve sonuna kadar yanlarında olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.” Dedi.

 

Ardından söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş’ta,  yaşanan sürecin yakıcılığına değindi. Ataş, hafta sonu yapılan kongre ile göreve geldiklerini ve eski yönetici arkadaşlarının desteğiyle mücadeleye katkı sunacaklarını kaydetti. 

Editör: TE Bilisim