Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. Lokman Aslan başkanlığında bir araya gelen veteriner hekimler, yaşadıkları sorunları değerlendirdiler.

 

Toplantının açılışında konuşan Doç. Dr. Lokman Aslan, yönetimlerinin bir yılını doldurduğunu hatırlatarak, bir yılda Buzağı Hastalıkları Sempozyumu düzenlediklerini söyledi. Sempozyumun çok verimli geçtiğini ifade eden Aslan, bunun da ülkemiz hayvancılığına büyük katkı sağladığını kaydetti. Aslan, “Ülkemiz hayvancılığının gelişmesi için çalışıyoruz. Van bölgesinde hayvancılığın gelişmesi için elimizi taşın altına koymamamız gerekir. Veteriner hekimlerin içine alınmadığı hiçbir proje veya program başarılı olmayacak” dedi.

 

Toplantıda söz alan veteriner hekimler ise, zor şartlar altında hizmet verdiklerini belirterek; ruhsatsız ve yetkisi olmayan kimselerin muayene ve ilaç satmalarının önlenmesini istedi. Hayvancılığın gelişmesi için her türlü hizmeti vermeye hazır olduklarını dile getiren veteriner hekimler; küpe, tohumlama ve aşılamalarda serbest veteriner hekimlerin de görev almasının hayvancılığa büyük katkı sağlayacağını belirttiler. Toplantının sonunda bir değerlendirmede bulunan Lokman Aslan, sorunları not ettiklerin ve gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Bu toplantıları Bitlis ve Hakkari’de çalışan serbest veteriner hekimlerle de yapacaklarını sözlerine ekleyen Aslan, hekimleri daha sık bir araya getirerek sorunları kısa zamanda çözmek için çalışacaklarını kaydetti. 

Editör: TE Bilisim