ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - Avrupa ile ikili ilişkilerin, Türkiye’nin AB sürecinin ve Ortadaoğu ile dünyada önemli  olayların yaşandığı bir süreçte Van oldukça önemli bir zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 

Asya Parlamenter Assamblesi’nin Türkiye dönem başkanlığı sürecinde önemli bir temsilcilik rolü üstlenen Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün uzun süredir mücadelesini verdiği toplantı uzun uğraşlardan sonra Van’da yapılacak.

 

Ak Parti Van milletvekili Burhan Kayatürk, Van’da Kasım ayında yapılacak önemli bir toplantının müjdesini paylaştı. Dünya’nın ve Avrupa’nın bir hayli hareketli bir süreçten geçtiği bir dönemde Van’da önemli bir toplantının yapılacağını Şehrivan aracılığı ile açıklayan Kayatürk, Avrupa Birliği’nin önemli merkezlerinden birisi olan Helsinki’nin belli aralıklarla dünyanın kritik ülkelerinde düzenlenen Helsinki Forumu’nun Van’da yapılacağını söyledi.

 

BİR ÇOK ÖNEMLİ TEMSİLCİ VE DIŞİŞLERİ BAKANI VAN’A GELECEK!

Uzun süre boyunca toplantıyı Van’a taşımak için mücadele veren, geçtiğimiz aylarda da Van’a gelen AB heyetleri ile toplantının Van’da yapılması için kentte önemli görüşmeler gerçekleştiren Kayatürk, kararın alındığını açıkladı. Kayatürk, forumun detaylarını şu sözlerle paylaştı: “Uzun süredir mücadelesini verdiğimiz ve Van adına da bir farkındalığını oluşacağını düşündüğümüz AB nezdindeki önemli buluşmalardan birisi olan Helsinki Formu 10-12 Kasım’da Van’da yapılacak. Bir çok ülkeden önemli temsilci Van’da olacak. Toplamda 30 bilim adamı, siyasetçinin katılacağı toplantıya aynı zamanda Dış İşleri Bakanı  ve Bakan Mevlüt Çavuşoğlu da iştirak edecek. Körfez ülkelerinin durumu, Katar, Suriye ve Irak Kürdistan Referandumu ile Mynmar konuşulacak.” Dedi.

 

DAHA ÖNCE DE ÖNEMLİ BULUŞMALAR OLMUŞTU

Kayatürk, daha önce de Avrupa Parlamenterler Meclisi gibi komisyonlardaki görevleri nedeniyle Van’da önemli buluşmalar yapılmasını sağlamış ve Van 2014 yılında da önemli bir zirveye ev sahipliği yapmıştı. Kayatürk’ün girişimleri ile Türkiye-İran-Azerbaycan devlet başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Üçlü Zirve gözlerin Van’a çevrilmesini sağlamıştı. 

Editör: TE Bilisim