Ağrı'nın Patnos ilçesine 3 yıl önce atanan ve gündüz okuldaki öğrencilerine eğitim veren akşam da kulüp başkanlığını yaptığı futbol takımının antrenmanlarını yöneten öğretmen Aynur Samat, hem okulda hem de sahada gönülleri fethetti.

 

İlçedeki Patnos Cengiz Çıkrık İlk ve Ortaokulunda beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda okul müdürü olarak görev yapan Trabzonlu Aynur Samat, hem okuldaki öğrencilerinin hem de kulüp başkanlığını yaptığı Patnos 04 Spor Kulübü futbol takımındaki futbolcuların başarısı için ter döküyor.

 

Samat, yaptığı açıklamada, Anadolu'da futbolun merkezi sayılan Trabzonlu olması sebebiyle 9 yıl boyunca sporun içerisinde olduğunu söyledi.

 

Beden eğitimi öğretmeni olarak 3 yıl önce atandığı Patnos'ta görev yaptığı okuldaki öğrencilerine futbol eğitimi verdiğini dile getiren Samat, "Okuldaki çocukların bir çoğu futbolu daha çok seviyordu. Ne kadar gence ulaşabilirsem o kadar iyi diye düşündüm. Okulda genel olarak erkek öğrenciler çoğunluktaydı ve futbolu çok seviyorlardı. O yüzden futbol egzersizi açtım." dedi.

 

Samat, gençleri kötü alışkanlıklar ve kötü ortamlardan korumayı amaçladığını belirterek, şöyle devam etti: "Geçen yıl Ağrı Amatör Lig'de mücadele eden bir kulübümüzle anlaşma yaptık. Öğrencilerimden ve başka okullardaki öğrencilerden futbol alt yapısı oluşturduk. Daha sonra o kulübümüzün el değiştirmesinden dolayı çocuklarımız mağdur olmasın diye yeni bir kulüp açmak istedik ve Patnos 04 Spor Kulübünü kurduk. Çocuklarımız süper amatörde oynuyorlar ve şu anda çok iyiler. İyi ki bu işi yapmışız diyorum. Çocuklar, Patnos'ta fazla sosyal aktivite olmadığı için kötü alışkanlıklar edinebiliyorlar, kahvehanelerde okey oynayabiliyor. Ama şimdi çocuklar okuldan çıkınca sahaya geliyor ve gününü sahada futbol oynayarak geçiriyor."

 

"KULÜP YÖNETİCİLİĞİ YAPMAM İLK ZAMANLARDA İLÇEDE KABUL GÖRMEDİ"

Kulüp başkanlığı yaptığı için ilçede ilk dönemlerde çevreden tepkiler aldığını anlatan Samat, şunları aktardı: "Kulüp yöneticiliği yapmam ilk zamanlarda ilçede kabul görmedi. 'Bayandan başkan mı olur, bayan mı kulübü yönetecek?' diye söylentiler oldu. Şimdi halkımız sağ olsun beni destekliyorlar ve alıştılar. Maç esnasında gol olduğu zaman tribünden 'Aynur Hoca" diye tezahüratlar geliyor. Bu da beni gerçekten çok mutlu ediyor. Bir şeyleri başarabilmek gerçekten çok güzel, özellikle doğu bölgesinde mutluluk verici bir şey."

 

"ÇOCUKLARI BIRAKIP GİTMEK İÇİMDEN GELMİYOR."

İlçeye ilk geldiğinde terör olayları dolayısıyla tedirginlik yaşadığını söyleyen Samat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda öğretmen arkadaşlarıma burayı tavsiye ediyorum. Bu yıl buradaki görev sürem dolmasına rağmen 2-3 yıl daha burada kalmayı düşünüyorum. Buranın insanları çok iyiler. Burada karşılıklı güven, sevgi ve saygı olmasaydı kulübümüz de takımımız da kurulmazdı. Halk maça geldiğinde 'Aynur Hoca' diye tezahürat yapmazdı. Bir yere gittiğimde bütün kapılar açılıyor. Çok rahat bir yer ve ben burada çok rahatım. Çocuklarla aramızda kurmuş olduğumuz bir bağ var. Çocukları bırakıp gitmek içimden gelmiyor."

 

SAMAT'IN TAKIMI NAMAĞLUP LİDER

Aynur Samat'ın okulundaki öğrencilerden olan ve aynı zamanda Patnos 04 Spor Külübü futbol takımında top koşturan İnan Yıldırım (18), hem Samat'ın öğrencisi olmaktan hem de takımda top koşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Kulüp başkanının kadın olmasının farklılık yarattığını söyleyen Yıldırım, "Kadınlar biraz titiz olduğu için eli değdiği zaman takım farklı yerlerde olabiliyor. Kulüp başkanı erkek olacak diye bir şey yok. Aynur hocamız, kulüp başkanının kadın olmasının farklılık olduğunu da herkese gösterdi." dedi.

 

Liglerinde namağlup lider olduklarını söyleyen Yıldırım, ligde şampiyonluğu namağlup kazanıp öğretmenleri Samat'a hediye etmek istediklerini sözlerine ekledi.

 

BAŞKANIMIZ HER SIKINTIMIZDA BİR TELEFON KADAR BİZE YAKIN"

Takımın futbolcularından Fethi Menzilciler (23) de takıma gelmeden önce kulüp başkanı Samat ile görüşüp hedefleri olduğunu söylediğini aktararak, bu hedefler doğrultusunda Gaziantep'ten gelerek takıma katıldığını söyledi.

 

Takımlarının ligde hiç yenilmediğini belirten Menzilciler, şunları kaydetti: "Takım şu anda çok iyi. Namağlup seriyi devam ettirip hedefimiz olan BAL ligi'ne gitmek istiyoruz. Başkanımız bize çok iyi davranıyor, her isteğimizi yerine getirmeye çalışıyor. Kendi imkanlarıyla tek başına mücadele veriyor. Takıma bayan eli değdiği için işler daha temiz ve titiz ilerliyor. Başkanımız her sıkıntımızda bir telefon kadar bize yakın. Bizimle diyalogları çok iyi. Bir sıkıntımız olduğunda kendisine ulaşabiliyoruz."

 

Gündüz okuldaki öğrencilerine eğitim veren akşam da kulüp başkanlığını yaptığı takımın antrenmanlarını yöneten öğretmen Aynur Samat, hem öğrencilerinin hem futbolcuların hem de takımı destekleyen taraftarların sevgisini kazandı.

Editör: TE Bilisim