Akköprü demiryolu geçidinde kontrolü sağlayan bariyer arızalı durumda. Arızalı olan bariyerin taşıt sürücülerinin demiryolu hemzemin geçişi esnasında tedirginlik yaşatıyor.

 

Van ile Kapıköy sınır kapısında ulaşımı sağlayan demiryolunun geçtiği Akköprü mahallesinde bulunan bariyerin arızalı olması araç sahiplerine zor anlar yaşatıyor. Trenin geçtiği esnada çalışan ve araç sürücülerinin daha güvenli geçiş yapmasını sağlayan bariyerin bozuk olması sürücüleri hemzemin geçişlerini zorlaştırıyor. Özellikle akşam saatlerinde yolu kapatan bariyerler, elektriğin kesik olması ile birlikte daha da tehlikeli oluyor. Mahalle arasında geçen trenin hızı da işin içine katıldığında kalabalık olan mahallenin sakinleri tedirginlik yaşıyor.

 

BARİYER İNSAN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR

Akşam saatlerinde hemzemin geçişini sağlamayan çalışan bir araç şoföründen görüş aldığımızda şu ifadelere yer veriyor: “Demiryolu hattı her zaman çok korkunç olmuştur benim için. Hele ki mahalle arasında günde binlerce aracın geçtiği böyle bir yerde bu korku daha da çok artmaktadır. Üstüne üstün birde tren gelmemesine rağmen yerde olan bu bariyerler insan hayatını tehlikeye atıyor. Bu bariyerler normal şartlarda çalışması gerekiyor. Tren ya da demiryolu araçları geçtiği zaman bu bariyerler karayolunu kullanan araçlar için güvenliği sağlıyor. Ancak ben bir markanın servis aracını kullanıyorum ve bu yoldan çok geçiyorum. Geçişlerde bu bariyer bazen böyle yerde bazen ise çalışmıyor. Yabancı bir araç şoförü yerde olmadığı zaman rahat geçebileceğini düşünür. Ama bu yoldan uzun zamandır bizim gibi geçenler yine yolu kontrol ediyorlar. Çünkü bariyer yerde olmasına rağmen çalışmıyor. Ya da yerde olmadığı zamanlarda tren geçiyor. Yetkililerin bu konuya el atması gerekiyor. O kadar büyük bir sorun değil yetkililerin 1 saatini alacak bir iştir.”


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim