Geçtiğimiz günlerde gazetemizde kenttin en önemli caddelerinden biri olan Sanat Sokağını gündeme almış ve yeni bir çalışmanın yapılması için çağrıda bulunmuştuk. Yapmış olduğumuz haberin ardından İpekyolu Belediyesi ilk adımı attı ve sokakta çalışma başlattı.

 

Yıllardır kentte kangren haline gelmiş ve bir türlü istediği seviyeye gelmemiş olan Sanat Sokağı için ilk adım atıldı. Van büyükşehir statüsüne kavuşmadan önce Van Belediyesi tarafından el atılan ancak istenilen seviyeye ulaşmayan sanat sokağı gün geçtikçe yıkılmaya ve dökülmeye başlandı. Buna birde sokaktaki başıboş binalar ve diğer sorunlar eklenince sokak sanat sokağı olmaktan çıktı. Şehrivan Gazetesi olarak gündeme taşıdığımız ve ‘Sanat’sız Sokak olarak değerlendirdiğimiz Sanat Sokağı için ilk adım ise İpekyolu Belediyesi’nden geldi. Sokakta kırılan ve zarar gören taşları ilk olarak kaldıran belediye, daha sonra ise sokağa ne katacağı merak konusu oldu.

 

Vatandaş bu sefer yapılacak olan çalışmalardan ümitli. Yıllardır Van’a yakışmayan bir sanat sokağının olduğunu dile getiren vatandaşlar şu ifadelere yer verdi: “Yıllardır yapıldı, yapılıyor ve yapılacak denilen sanat sokağı için tam adım bir adım atılmadı. Ancak büyükşehir olduktan sonra bu sorumluluk İpekyolu Belediyesi’ne kaldı. Ümidimiz ve temennimiz belediye bu sokağı artık tam olarak bir sanat sokağı yapar.” İpekyolu Belediyesi başlatmış olduğu çalışması sosyal paylaşım sitesi üzerinden duyurarak şu ifadelere yer verdi: “Havaların düzelmesiyle birlikte sanat sokağında tadilat başladı.”


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim