Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı sezon başından beri sürdürdüğü yol yapım çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım ekipleri tarafından kentte bulunan Ezberciler İş Merkezi önü, Sebze Hali ve Cumhuriyet Caddesi’nin tamamına asfalt beton döktü. Toplam da 7 kilometrelik yol asfaltlama çalışması yapan ekipler, yollara ait refüjlerde ise onarım çalışması yaptı.

YENİ ALTERNATİF YOL

Van’da 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası yıkılan ve yeni yerine taşınan Van Yüzüncü Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarında çalışma yapan Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım ekipleri Serdan Sokak’ta yeni yol açarak sokağı Maraş Caddesi’ne bağladı. Sokakta 6 kilometrelik yol çalışması yapan ekipler, yolu 2 şeritli ve yayaların rahat geçebileceği kaldırımlar yaptı. Yolun yapım çalışmalarında sona gelinirken, geriye kalan çalışmaların ise hafta sonuna kadar tamamlanacağı ve yolun hem araç hem de yaya trafiğine açılacağı belirtildi.

MAHALLERDE 4 YENİ KÖPRÜ YAPILDI

Van’ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından, daha önce İl Özel İdare bünyesinde bulunan görev ve sorumlulukları devralan Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri ve Sanat Yapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçe ve mahallerden gelen talepler üzerine köprü çalışmalarının yapımına hız verdi. Müdürlük tarafından gelen talepler üzerine Muradiye ilçesine bağlı Sarımehmet ve Çakmak mahalleri arasında bulunan dere yatağı üzerine 1 yeni köprü, yine Çakmak Mahallesi içerisinde 1 yeni köprü, Akçaçay ve Dağdevran mahallerinde ise 2 yeni köprünün yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sundu. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim