Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal TÜBİTAK Bölge Yarışması’nda dereceye girerek Ankara’daki yarışmaya katılacak öğrenciler ve öğretmenleriyle yemekte bir araya geldi. Rektör Battal öğrencilerin Ankara’daki yarışmada önemli ödüller alacaklarına inandığını ifade ederek, “Üniversite olarak her zaman sizin yanınızdayız” dedi.

 

YYÜ’de geçtiğimiz ay düzenlenen TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda Ankara’ya gidecek 18 projenin sahibi öğrenciler ve öğretmenler ile yemekte bir araya gelen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal gönüllerinin öğrencilerden yana olduğunu belirterek, “Orada önemli başarı elde edeceğinize inanıyorum.  Projelerin içinde çok güzel çalışmalar vardı. O çalışmalarınızla İnanıyorum ki önemli derecede ödüller alacağız.” Dedi.

 

Projelerin Ankara’da yapılacak yarışmaya katılacak seviyeye gelmesinin önemine değinen Rektör Battal şunları söyledi: “Bu aşamadan sonraki ise Van’ımız ve bölgemiz için çok önemli. O süreçten de el birliği ile başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum ben. Üniversite olarak gerek öğrencilerimizin gerekse öğretmenlerimizin yanınızdayız. Elimizden gelen imkânları seferber ettik. Bize düşen ne varsa her aşamada yerine getirmeye çalıştık. Bu süreçte emeği geçen başta il müdürlerimiz, ilçe müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olarak bir takım çalışması yapıldı ve hamdolsun yüzümüzün akıyla birinci aşamayı geçtik. Bu bağlamda ben organizasyonu yapan Cemil Tunç beye teşekkür ederim.  Bu proje yarışmalarına her seferinde yeni bir soluk getirdi. Ben tekrar hepinize başarılar diliyorum. İnşallah başarılı çalışmalarınızın sonucunda tekrar bir araya geleceğiz”

 

Konuşmanın ardından yemek yenildi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi. Yemeğe TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, ilçe milli eğitim müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Editör: TE Bilisim