Van’da Adalet Sarayı önünde toplanan vatandaşlar, İstanbul merkezli olarak yürütülen 14 Aralık Operasyonu'na tepki gösterdi. Kimi vatandaşlar ellerinde Zaman Gazetesi ve Türkçe, Kürtçe, Rusça İngilizce yazılı dövizler taşırken, kimisi de Kuran okudu.

İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen operasyon, Van Adalet Sarayı önünde yaklaşık 500 kişilik grup tarafından protesto edildi. Vatandaşlar ellerinde Zaman Gazetesi, Kuran ile birlikte 'Özgür basın susturulamaz', 'Demokrasiye darbe', 'Zaman zamana sahip çıkma zamanı' gibi dövizler taşıdı. Sık sık slogan atan vatandaşlar adına Zaman Okurları Temsilcisi Ali Çiçeksay basın açıklamasını okudu.

‘KORKUYA ESİR OLMAYACAĞIZ’

Çiçeksay, “14 Aralık nefret operasyonuyla Türkiye'nin en çok satan gazetesi Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve ülkenin en büyük görsel medya gruplarından Samanyolu televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmış olması basın hürriyeti, kişi hak ve hürriyetleri bakımından utanç vericidir. Toplum sorgusuz sualsiz biata zorlanmakta, biat etmeyen doğru bildiğini söyleme gayreti içinde olan şahıs yada kurumlar adeta bir cadı avına tabi tutulmaktadır. Dünün mağduru olun bu iktidar unutmamalıdır ki zulüm devam etmez ve yaşattıkları mağduriyet ve zulümle hatırlanacaklardır. Türkiye halkı ve tüm dünya emin olsun. Korkulardan dağlar yapıp üstünde hüküm verenler iyi bilsin ki asla korkuya esir olmayacağız” Dedi.

‘İKTİDAR TOPLUMU KUTUPLAŞTIRMAK İSTİYOR’

“Gözaltına alınan bu insanlar, ülkemizde yaşanılan yolsuzluk ve hukuksuzlukları basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde vatandaşa anlattıkları için susturulmak istenmektedirler.” Diyen Çiçeksay, “Toplumu kutuplaştıran, yargıyı olabildiğince siyasallaştıran ve ‘doldur boşalt’ bürokrasisiyle devlet kurumlarını kendi rengine boyama gayreti içinde olan siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyenleri bertaraf etmeyi ve toplumu kutuplaştırmayı istemektedir. Toplum sorgusuz sualsiz biata zorlanmakta biat etmeyen doğru bildiğini söyleme gayreti içinde olan şahıs ya da kurumlar adeta bir cadı avına tabi tutulmaktadır.” diye konuştu.

‘ZORBALIĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Ülke ekonomisinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu vurgulayan Çiçeksay, konuşmasına şöyle devam etti: “Toplumun demokratikleşme taleplerinin kulak ardı edildiğini ve ülkenin büyük toplumsal gerilme yaşadığını görmeyen, siyasi iktidar, arkasına aldığı devlet gücünü, gücün kaynağı olan vatandaşına karşı kullanmakta bir beis görmemektedir. Ama dünün mağduru olan bu iktidar unutmamalıdır ki zulüm devam etmez ve yaşattıkları mağduriyet ve zulümle hatırlanacaklardır. Türkiye halkı ve tüm dünya emin olsun; korkulardan dağlar yapıp üstünden hüküm verenler iyi bilsin ki asla korkuya esir olmayacağız ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. Bu karanlık dönemin bir gün geride kalacağına ve Türkiye'nin, özgürlüklere saygılı, ileri bir demokrasinin olacağına inancımız tamdır.” Açıklamanın ardından toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim