“HÜKÜMET AHLAKSIZCA BEYANATLARDA BULUNDU”

 

Roboski Katliamı’nın ikinci yıl dönümü nedeniyle bir açıklamada CHP Van İl Başkanlığından geldi. İl Başkanlığı adına açıklama yapan Kurukcu, “Bundan tam iki yıl önce, aralarında çocuklarında bulunduğu 34 Roboski köylüsü, Ankara’da verilen emir sonucu askeri uçaklarla bombalanarak katledildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘ellerinize sağlık’ dercesine TSK’ya teşekkür etti. Roboski köylüleri çocuklarının cansız bedenlerini battaniyelere sarıp katırların sırtında getirirken, hükümet katliamı haklı çıkarmak için vicdansızca, ahlaksızca beyanatlarda bulundu. TBMM bünyesinde oluşturulan Uludere Alt Komisyonu’nun hazırladığı rapor, AKP’li üyeler eliyle katliama kılıf uydurma belgesi olarak tarihe geçti. Katliamın araştırılması için yeni bir komisyon oluşturulması önerimiz ve konuyla ilgili sorduğumuz soru önergeleri AKP tarafından yanıtsız bırakıldı. Katliamda birincil sorumluluğu bulunan Başbakan başta olmak üzere hükümetin hiçbir mensubu özür dilemedi. Bunun yerine köylülerin acısını tazminatla satın almaya yeltendiler.” Dedi.

 

KURUKCU: ROBOSKİNİN AHI TUTTU!

 

Son günlerde yaşanılan yolsuzluk olaylarının iki yıl önce Roboski Katliamı’nın ahı olduğunu belirten Kurukcu şu sözlere yer verdi: “Tam iki yıl oldu. Roboski’de açılan yaranın acısı tüm bölgeye yayıldı ve hiçbir zaman dinmedi ama AKP’yi Roboski’nin ahı tuttu. Bugün, Roboski’nin hesabını veremeyen, acılı ailelerin ahını alan AKP hükümeti, başka kirli ilişiklerden ötürü sarsılıyor. Savunmasız köylülerin katledilmesi emrini verenler, şimdi utanmadan barış ve çözümden söz edebiliyor.  Roboski katliamının hesabı verilmeden barıştan da çözümden de söz edilemez! Fakat Başbakan Erdoğan’ın Roboski’nin hesabını vermeye cesareti yok. Zira hesap günü geldiğinde bu katliamın esas sorumlusu olduğu ortaya çıkacak ve bulunduğu makamda daha fazla oturamayacaktır. Ahlak ve erdem sahibi insanlar, yaptıklarının bedelini göze alırlar. Fakat AKP hükümetinin böyle bir erdeme haiz olmadığı aradan geçen iki yılda net olarak anlaşılmıştır.”

 

“2 DEĞİL 10 YILDA GEÇSE UNUTULMAYACAK!”

 

Katliamın acısı hesap verilmedikçe dinmeyeceğini belirten Kurukçu, “Roboski katliamı, Kürt sorununa yeni bir boyut kazandırmış, toplumsal ayrışmayı artırmış, güven duygusunu derinden zedelemiştir. Bu katliamın yarattığı acı, sorumluları hesap vermediği sürece dinmeyecektir. Katliamın sorumlularının hesap vermesi, yargı önüne çıkarılması için yürüttüğümüz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizden, Roboskili ailelerle bundan sonra da omuz omuza olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın! İki yıldır üstü kapatılmaya çalışılan Roboski’nin hesabı aradan değil iki yıl, on yıllar da geçse unutulmayacak ve er ya da geç sorumluları yargı önünde hesaba çekilecektir!” Dedi.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim