Double Tree BY Hilton Van Otel, ‘Çocuklarımızı Hayata Hazırlıyoruz’ projesi kapsamında sevgi evlerinde kalan kızlara eğitim verdi.

 

Van’ın beş yıldızlı otellerinden Double Tree BY Hilton Van Otel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Çocuklarımızı Hayata Hazırlıyoruz’ projesi kapsamında 9 genç kıza eğitim verdi. Eğitim sonrasında edindikleri bilgileri uygulamaya döken genç kızlar, elleriyle yaptıkları yemekleri misafirlere ikram ettiler. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, proje kapsamında daha önce birçok çalışmanın yapıldığını belirterek, “Projenin birinci ayağında Türk Ekonomi Bankası ile birlikte çocuklarımıza paranın nasıl kullanıldığı ve ne yapılması gerektiği ile ilgili çalışma yapmıştık. Projenin ikinci ayağında ise Van TSO ile beraber çocuklarımıza diksiyon, protokol kuralları ve iş hayatında dikkat edilmesi gereken kurallar ile ilgili eğitim vermiştik. Projenin üçüncü ayağında ise çocuklarımızın bir çalışma ortamını görmelerini, yemek nasıl hazırlanır? Servis yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Bunları öğrenmelerini istedik” dedi.

 

Projede amaçlarının topluma sağlıklı bireyler kazandırmak olduğunu ifade eden Bozçelik, “Özellikle18 yaşına yakın çocuklarımızın iş hayatına atılmadan önce, onları iş hayatına hazırlamak ve daha sağlıklı bir şekilde topluma kazandırmak amacıyla gerçekleştirilmiş bir projedir. Projede ilk etapta 9 öğrencimiz burada eğitim gördü. Daha sonraki süreçte diğer çocuklarımız da bu eğitimlerden faydalanacaklardır. Çocuklarımız, bundan sonraki süreçte kendi başlarına kalabilmeyi, ayakları üzerinde durabilmeyi öğrenecekler. Bu anlamda çok anlamlı bir eğitim olduğu gibi çocuklarımızdan geri dönüşleri de çok güzel oldu. Çocuklarımız, çok keyif alarak buralara geldiler. İnşallah hayatlarında daha başarılı olacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın eşi Nesibe Taşyapan ise, “Kızlarımız için çok iyi olduğunu düşünüyorum. Onlar burada kendilerini denemiş oldular. Çok güzel şey yaptıklarını gördüler. Bizi çok güzel ağırladılar. Ben tüm kızlarımızı bu güzel servislerinden dolayı kutluyor, otel yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Double Tree By Hilton Van Otel Genel Müdürü İrem Tinli Angün de, böyle bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Gurur verici bu projeye bizler de evimizi, gönlümüzü açtık. Bu sofrada, böyle bir servisin yapılması bizleri memnun etti. Kızlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Genç kızlar ise, böyle bir projenin yapılmasının kendilerine çok olumlu yansıdığını belirterek, projede emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim